Кулінарія

Гречка з тушонкою — 5 смачних рецептів

Гречка з тушонкою — класичне блюдо польової кухні. Його можна готувати на сковороді, в каструлі, в мультиварці і в казані.

Блюдо люблять за його крихкість, але ось гречка виходить такий не у всіх. А все тому, що є кілька секретів приготування:

  1. Добре промивайте крупу перед приготуванням (до чистої води).
  2. Гасіть гречку до тих пір, поки не випарується вся вода.
  3. Ще один варіант — спочатку відваріть гречку, а потім змішуйте її з тушонкою.

Зміст статті

  1. Рецепт гречки з тушонкою на сковороді
  2. Гречка з тушонкою в мультиварці
  3. Гречка з тушонкою в каструлі
  4. Гречка з тушонкою в автоклаві
  5. Гречка з тушонкою в казані

Рецепт гречки з тушонкою на сковороді

Для додаткового смаку в блюдо можна додати гриби. Цей простий рецепт врятує вас на той випадок, якщо сильно хочеться їсти, а довго готувати не хочеться.

Гречка з тушонкою - 5 смачних рецептів
Вам потрібно:

  • гречка — 200 гр.
  • будь-яка тушонка — 1 банка.
  • томатна паста чи помідори, подрібнені в блендері — 3 ст.л.
  • цибулина — 1 головка .
  • свіжі або заморожені гриби (за бажанням) — 150 гр.
  • сіль, приправи — за смаком.

Приготування :

  1. Лук і гриби дрібно наріжте і обсмажте на сковороді до золотистого кольору. Додайте до них спеції і сіль.
  2. Висипати на сковороду гречку, тушонку і залийте окропом в пропорціях (1: 2). Добре готуйте на слабкому вогні, прикривши кришкою.
  3. Середній час гасіння — 30 хвилин. За бажанням можна додати в блюдо терту моркву — виходить і смачно, і корисно.

Гречка з тушонкою в мультиварці

У кого-то це блюдо асоціюється зі студентськими роками , а у кого-то з дитинством. Зручно запастися тушонкою та гречкою на той випадок, якщо м’ясні запаси будинку закінчили, а чогось ситного поїсти хочеться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку

Читайте також: Гречка з грибами і цибулею — 4 простих і корисних рецепта

На приготування страви піде 1 годину.

Гречка з тушонкою - 5 смачних рецептів
Вам потрібно:

  • гречана крупа — 2 склянки.
  • вода — 4 склянки.
  • цибулина — 1 головка.
  • морква — 1 велика.
  • тушонка (будь-яка) — 1 банка.
  • лаврушка — 3 шт.
  • рослинне масло — 20 мл.
  • сіль, приправи — за смаком.

Приготування :

  1. Морква і цибулину вимийте і наріжте на маленькі шматочки. Для смаку можна додати часник, якщо у вас немає загострень захворювань шлунково-кишкового тракту.
  2. Чашу мультиварки змастіть маслом і всипте подрібнені овочі. Увімкніть режим "Жарка" на 15 хвилин. Рекомендуємо постійно помішувати.
  3. Додайте в чашу тушонку з банки з усім вмістом. Після всипте гречку і лаврове листя.
  4. Добре перемішайте, всипте сіль і перець. Головне, не пересолити — консерви вже містять сіль. Для тих, хто не любить солоне, сіль можна взагалі не додавати.
  5. Додайте воду і встановіть програму "Крупи" на 30 хвилин.

Гречка з тушонкою в каструлі

Це солдатський рецепт, який готується швидко, але при цьому довго не викликає почуття голоду.

Для більш яскравого смаку в блюдо можна додати томатну пасту, терту моркву і обсмажену цибулю.

Гречка з тушонкою - 5 смачних рецептів
Вам потрібно:

  • банка тушонки.
  • 400 гр. гречки.
  • 0,8 л. води.
  • сіль, приправи — за смаком.

Приготування:

  1. Гречку добре переберіть і промийте під проточною водою.
  2. Каструлю поставте на плиту і додайте в неї жир з тушонки. Увімкніть і підігрівати до тих пір, поки не розтопиться весь жир.
  3. Додайте гречку в розтоплений жир і обсмажують, помішуючи, 3-4 хвилини.
  4. Влийте воду і дочекайтеся закипання. Після зменшіть вогонь і варіть 20-30 хвилин. За це повинна випаруватися вся вода.
  5. Тушонку виделкою розділіть на шматочки і додайте до гречки. Перешкодьте і посоліть (додавайте сіль акуратно, тушонка вже її містить). Готуйте на самому повільному вогні 7-10 хвилин. Можна трохи додати водички.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кефір з корицею для схуднення - користь і 7 рецептів

Читайте також: Скумбрія в гірчичному соусі — 4 святкових рецепта

Гречка з тушонкою в автоклаві

Це класичний і найпростіший рецепт приготування гречаної каші з тушонкою в автоклаві. По-іншому його ще називають "сніданок туриста". Заготовляють його заздалегідь, тому це блюдо ідеально для запасів на той випадок, якщо у вас не буде вистачати часу на приготування їжі.

Гречка з тушонкою - 5 смачних рецептів
Вам потрібно:

  • гречка — 700 гр.
  • тушонка — 1-2 банки.
  • цибулина — 1 шт.
  • морквина — 1 велика.
  • лаврове листя, перець горошком і сіль.

Приготування:

  1. Гречку промийте і переберіть, а тушонку наріжте на невеликі шматочки.
  2. Дрібно наріжте цибулину і моркву, обсмажте їх на сковороді до золотистого відтінку. Після обсмажування додайте на сковороду гречку і тушонку, перемішуйте.
  3. Банки, в яких будете робити заготовку, добре вимийте і висушіть. Покладіть на денце лавровий лист. На ½ заповніть банку крупою і тушонкою, а зверху додайте перець і сіль.
  4. Влийте в банку скипіла в чайнику воду, залишивши приблизно 2-3 см.
  5. Засукайте банки і приберіть ит в автоклав. Додайте в нього воду так, щоб банки повністю зникли і ще приблизно 2 см. Води залишалося зверху.
  6. Варіть 1 годину. Рекомендована температура — 120 градусів.

Гречка з тушонкою в казані

У гречки в казані є одне головна перевага перед іншими методами приготування — вона більш ароматна і готується всього півгодини .

Для приготування обов’язково запасіться дровами.

Гречка з тушонкою - 5 смачних рецептів
Вам будуть потрібні:

  • гречка — 500 гр.
  • вода — 1 літр.
  • тушонка — 1 банка.
  • цибулина — 1 шт.
  • спеції, сіль — за смаком.

Приготування:

  1. Розпаліть вогонь і поставте на нього казан. У казан вилийте жир і воду з тушонки. Підігріває до тих пір, поки він не стане рідким.
  2. Цибулю дрібно поріжте і обсмажте в жирі. Якщо їсти моркву — можете додати до цибулі.
  3. Додайте до смаженого цибулі тушонку і обсмажуйте кілька хвилин, помішуючи.
  4. Всипте в казан гречку, залийте 1 літром води і закип’ятіть.
  5. Зробіть вогонь менш інтенсивним і тушкуйте суміш 20-30 хвилин (до повного википання води).
  6. Готову страву посоліть за смаком, поперчіть і можете посипати будь-якою зеленню. Добре поєднується за смаком кінза, цибуля, кріп і петрушка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Радянський шашлик - 3 рецепта з оцтом і цибулею

Читайте також: Заєць в сметані — 4 легких рецепта

Смачного!

Схожі статті

Омлет з молоком на сковороді — 5 рецептів пишного сніданку

Marina

Нутелла в домашніх умовах — 4 простих рецепта

Sasha

Варення з інжиру — 6 простих рецептів

elena elena

Лимонний курд — 2 простих рецепта

elena elena

Гарбуз, фарширована м’ясом — 4 простих рецепта

Coolio

Грушевий пиріг — 5 дуже смачних рецептів

Coolio

Що готувати на Новий рік 2020 року — повне меню

Bobby

Компот з лимона — 4 рецепта

elena elena

Сало в цибулинні — 5 простих і смачних рецептів

Maria

Залишити коментар