Категорії: Кулінарія

Сало в цибулинні — 5 простих і смачних рецептів

Перед тим, як почати готувати сало, його потрібно правильно підготувати. Для цього обов’язково наскрібши шкурку від сала, щоб очистити її від залишилася бруду. Для тих, хто не любить шкуру (а вона буває жорстка), радимо зрізати її.

Для приготування за допомогою одного з перерахованих рецептів, потрібно правильно підібрати каструлю. Від цибулиння забарвлюється не тільки сало, а й стінки каструлі, тому вибирайте з тефлоновим покриттям. Все, що емальоване, швидко забарвиться в коричневий колір і буде важко відмиватися.

Зміст статті

  1. Класичний рецепт сала в цибулинні
  2. сало в цибулинні з часником
  3. сало в цибулинні з рідким димом
  4. сало в цибулинні в мультиварці
  5. сало в цибулинні — рецепт "П’ятихвилинка"

Класичний рецепт сала в цибулинні

Готовий продукт прийнято подавати з хлібом. Деякі спеціально готують сало для борщу, а хтось просто запасається ним на перекус. У будь-якому випадку, виходить дуже смачно.

Перед приготуванням обов’язково промийте лушпиння цибулі!

Вам потрібно:
  • сало
  • цибулиння — 5 повних жмень.
  • цибулина — 3 середніх.
  • перець, коріандр.
  • лаврушка — 4 листочка.
  • спеції — за смаком.
  • сіль — 210 гр. на 1 літр води.

Приготування:

  1. Візьміть каструлю, наповніть її водою і поставте на плиту. Після закипання додайте сіль (з розрахунку в інгредієнтах), очищену цибулю, коріандр, перець і лаврушку.
  2. Чисту лушпиння цибулі додайте в каструлю після закипання. Добре перемішайте і ще раз дочекайтеся, щоб закипіла вода.
  3. Наріжте сало на великі шматки. Помістіть його в розсіл (каструлю), щоб воно з усіх боків було закрито лушпинням. Закип’ятіть, зменшіть вогонь і варіть 20 хвилин.
  4. Вимкніть вогонь і залиште сало в каструлі на 12 годин. Можна витримувати його і довше, але тоді потрібно прибрати його в холодну место.Спустя час, сало забарвлюється в колір лушпиння колір і стає світло-коричневого відтінку.
  5. Через 12-24 години змішайте спеції і всипте їх в глибоку тарілку, кожен шматочок сала як слід витріть спеціями, загорніть у фольгу або папір для випічки. Приберіть в морозильну камеру на 10 годин.

Читайте також: Грибний паштет — 5 рецептів в домашніх умовах

Сало готово! Подавайте його до будь-якого супу або просто їжте з хлібом.

Сало в цибулинні з часником

Цей варіант засолювання сала популярний в сезон простудних і вірусних захворювань. Закуска ароматна, і при цьому дуже швидко готується.

Вам потрібно:
  • сало (краще грудина). — 800-1000 гр.
  • цибулиння — 150 гр.
  • сіль — 2 ложки.
  • вода — 1 літр.
  • часник — 1,5 головки.

Приготування:

  1. Наріжте сало на середні шматочки — так воно краще Просолов.
  2. Додаємо в каструлю воду, лушпиння цибулі і сіль. Кип’ятимо і помішувати. Потрібно, щоб сіль повністю розчинилася, а розсіл потемнів.
  3. У закипілий розсіл додаємо сало і знову кип’ятимо. Проварюємо 5 хвилин і прибираємо каструлю з вмістом в холодне місце.
  4. Після охолодження дістаємо шматочки сала (воно має набути коричневого відтінку), вичавлюємо часник через чеснокодавку і змащуємо сало з кожного боку. Не шкодуйте часнику — вийде дуже смачно.
  5. Зберігайте продукт в мішечках в холодильнику або морозильній камері.

Сало в цибулинні з рідким димом

Такий продукт називається не просто вареним, а варено-копченим. Він готується просто і результат виходить набагато смачніше магазинних альтернатив.

Вам потрібно:
  • сало — 700 гр.
  • лушпиння цибулі — 150-200 гр.
  • лаврушка — 3 шт.
  • часник — 1 головка.
  • перець — ½ ч.л.
  • сіль — 6-7 ложок.
  • вода — 1 літр.
  • рідкий дим — 3 ложки.

Приготування:

  1. Підготуйте каструлю, влийте в неї 1 літр води, додайте лаврушку, сіль і лушпиння цибулі.
  2. Закип’ятіть, зменшіть вогонь до середнього і варіть 5 хвилин.
  3. додайте весь рідкий дим і відразу після додайте нарізане сало в каструлю. Воно повинно повністю зануритися у воду. Варіть 20 хвилин на середньому вогні.
  4. Приберіть каструлю з плити і дочекайтеся повного остигання.
  5. Дістаньте сало і кожен шматочок як слід натріть сумішшю перців. Поверх перців натріть часником (його потрібно видавити чеснокодавку).
  6. Приберіть сало в пакетики або контейнери, помістіть в морозилку мінімум на 8-10 годин. А ще краще, зберігати його тільки там.

Читайте також: Форшмак — 8 рецептів закуски з оселедця

Діставайте сало за 15 хвилин до подачі і насолоджуйтеся смачною і ароматною закускою.

Сало в цибулинні в мультиварці

В помірній кількості сало в лушпиння лушпинні можна їсти навіть при схудненні. Воно багате жирами тваринного походження, які теж повинні бути в щоденному раціоні.

Калорійність такого сала — 370 ккал на 100 гр.

Вам потрібно:
  • свиняче сало — 1 кг.
  • вода — 1 літр.
  • сіль — 160 гр.
  • цибулиння — 30 гр.
  • лаврушка — 3 шт.
  • часник — 4 зубці.
  • улюблені спеції.

Приготування:

  1. Готуємо чашу мультиварки і на дно всипаємо лушпиння, потім ларушку, сіль і воду.
  2. Свиняче сало миємо й нарізаємо на середні шматочки, додаємо відразу в чашу.
  3. Включаємо функцію "Гасіння". У стандартній програмі воно займає 1 годину, якщо у вас по-іншому — змініть час на 60 хвилин.
  4. Коли закуска протушкувати, що не виключаємо мультиварку, залишаємо на прогріванні приблизно на 6-7 годин.
  5. Дістаємо сало через час, обтирає насухо і з кожного боку натираємо спеціями і видавленим часником.
  6. Фасуємо сало по пакетиках і прибираємо в морозилку на ніч.

продукт готовий! Зберігайте його тільки в морозильній камері.

Сало в цибулинні — рецепт "П’ятихвилинка"

Для цього рецепта вибирайте сало, у якого будуть м’ясні прожилки. Ідеально підійде свиняча грудинка.

Вам потрібно:
  • свиняче сало — 0,8 кг.
  • сіль — 1 ложка.
  • вода — 0,8 л.
  • горошки перцю або мелений перець.
  • лушпиння — 60 гр.
  • кріп — можна сухий або свіжий.

Приготування:

  1. Помийте лушпиння, закиньте її в каструлю і залийте водою. Дочекайтеся закипання і зменшіть вогонь.
  2. Сало наріжте на середні шматочки. Головне, щоб вони були не товстими і однаковими за розміром.
  3. Після того, як розсіл закипів і змінив колір, додайте улюблені спеції і прянощі.
  4. Додайте сало в відвар так, щоб воно опустилося на дно. Накрийте кришкою і кип’ятіть, потім зменшіть вогонь і залиште на 7-10 хвилин.
  5. Зніміть каструлю з плити і дочекайтеся охолодження. Потім приберіть її в холодильник, краще на ніч.
  6. Дістаньте сало з каструлі, постарайтеся насухо витерти і змастити кожен шматочок видавленим або сухим часником (за бажанням), а потім перцем.
  7. Приберіть сало в морозилку на 8-10 годин і подавайте разом з чорним хлібом.

Читайте також: Борщова заправка на зиму — 4 рецепта

Їжте сало не тільки взимку, але і в інші місяці. Колись раптом захочеться чогось смачного і солоного, у вас на цей випадок буде в запасі є ароматна закуска. Чи не доведеться йти в магазин — натуральний продукт буде чекати свого часу в морозилці.

Останні статті

Консервативне лікування облітеруючого атеросклерозу

Консервативне лікування облітеруючого атеросклерозу Облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок: причини, лікування Облітеруючий атеросклероз судин нижніх…

4 месяца тому назад

Віагра та гіпертонія

Віагра та гіпертонія Вплив Віагри на тиск. Чи можна пити Віагру при гіпертонії? Одним із…

4 месяца тому назад

Гіпертонія другого ступеня симптоми

Гіпертонія другого ступеня симптоми Лікування гіпертонії 2 ступеня, симптоми та причини виникнення Гіпертонія 2 ступеня…

4 месяца тому назад

Алое при гіпертонії

Алое при гіпертонії Застосування алое при гіпертонії Є багато рослин, що сприяють нормалізації тиску, але…

4 месяца тому назад

Ліведо васкуліт

Ліведо-васкуліт ЛІВЕДО-АНГІЇТ Ліведо-ангіїт спостерігається майже виключно у жінок; виникає зазвичай, у період статевого дозрівання. Першим…

4 месяца тому назад

Ходьба на лижах при гіпертонії.

Ходьба на лижах при гіпертонії. Лижі проти гіпертонії Лижі сприяють зниженню артеріального тиску, і це…

4 месяца тому назад