Рецептів омлету з молоком на сковороді є багато, але по-справжньому повітряним він виходить тільки в правильних пропорціях.
Ще важливий нюанс — якщо ви зберігаєте яйця в холодильнику, обов’язково дістаньте їх хоча б за 1 годину до приготування. Коли мало часу, можна помістити їх в теплу воду, щоб вони зігрілися до кімнатної температури.
Зміст статті
- Класичний рецепт омлету з молоком на сковороді
- Омлет з молоком і сиром на сковороді
- Омлет з молоком, сиром і помідорами на сковороді
- Омлет з ковбасою молоком на сковороді
- Омлет на сковороді з молоком і сосисками
Класичний рецепт омлету з молоком на сковороді
За таким рецептом омлет можна їсти не тільки на сніданок, але навіть до вечері. У ньому мало калорій, багато білка і при цьому блюдо сильно не навантажує ШКТ.
![Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку](https://subventions.org.ua/wp-content/uploads/2021/03/1616933600_Omlet-s-molokom-na-skovorode-5-receptov-pyshnogo-zavtraka.jpg)
- 2 яйця.
- молоко — 50 мл.
- сіль і трави — за смаком.
- рафінована оливкова олія — для змащування сковороди.
Приготування:
- У сухий глибокій ємності змішайте яйця, молоко, сіль і спеції. Краще це робити віночком або міксером.
- Поставте сковороду на вогонь, змастіть маслом не тільки денце, а й стінки. Після розігрівання вилийте всю масу в сковороду, зменшіть вогонь до середнього і накрийте кришкою.
- Приготування займає 4-7 хвилин, в залежності від розмірів сковорідки. За цей час омлет підніметься. Головне, не відкривайте кришку.
Омлет з молоком і сиром на сковороді
Тим, хто хоче знизити вагу, краще додавати маложирний сир (на упаковці такого продукту написано " легкий "). Для підтримки ваги додавайте будь-який сир, який вам подобається.
![Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку](https://subventions.org.ua/wp-content/uploads/2021/03/1616933600_Omlet-s-molokom-na-skovorode-5-receptov-pyshnogo-zavtraka_1.jpg)
- яйця — 4 шт .
- сир — 60-70 гр.
- молоко — 100 мл.
- сіль і прянощі — за смаком.
- рафінована рослинна масло — 1 крапля.
Читайте також: Декупаж Великодніх яєць своїми руками
Приготування:
- У чашці міксером або віночком збийте яйця, молоко, спеції і сіль. Солі додайте трохи — сир, який ми будемо додавати, вже містить сіль.
- Сир можна додати двома способами: або натерти на тертці, або нарізати на пластинки. Вибирайте будь-який. Якщо хочете, щоб він апетитно тягнувся — наріжте пластинками. Якщо вам хочеться, щоб смак був більш рівномірним — вибирайте тертку.
- Розігрійте сковороду, змастіть її маслом. Вилийте омлет і відразу ж посипте його рівномірно сиром (або викладіть пластинки).
- Зменшіть вогонь до середнього і накрийте кришкою. Час приготування — 5-7 хвилин.
Омлет з молоком, сиром і помідорами на сковороді
Це один з найулюбленіших "чоловічих" омлетів. Готову страву посипати будь дрібно нарізаною зеленню. Це не тільки красиво, але ще й дуже корисно.
![Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку](https://subventions.org.ua/wp-content/uploads/2021/03/1616933600_Omlet-s-molokom-na-skovorode-5-receptov-pyshnogo-zavtraka_2.jpg)
- курячі яйця — 4 шт .
- молоко — 100 мл.
- сир — 75 гр.
- помідор — маленький або кілька черрі.
- сіль, спеції — за смаком.
- рафінована олія — 1 ч.л.
- будь-яка свіжа зелень.
Приготування:
- У мисці віночком або міксером збийте яйця, молоко, сіль і спеції. Сіль додавайте обережно — сир вже її містить.
- Сир натріть на крупній тертці або наріжте на тонкі пластинки, щоб він апетитно тягнувся в готовому омлет.
- Якщо помідор великий, наріжте його на кубики . Якщо черрі — то на половинки або на четвертинки.
- Сковороду змажте маслом, розігрійте і вилийте омлет. Відразу рівномірно розподіліть по ньому сир, розкладіть помідори, зменшіть вогонь до середнього і накрийте кришкою. Готуйте 5-7 хвилин.
- Готовий омлет посипте нарізаною зеленню або обсмаженою кунжутом.
Омлет з ковбасою молоком на сковороді
Для приготування краще брати варену ковбасу чи шинку. Підійде будь-яка докторська, можна навіть взяти з сиром. Сирокопчена ковбаса при смаженні дає багато жиру, тому її краще не використовувати. Ще один її недолік — вона занадто солона і жорстка.
![Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку](https://subventions.org.ua/wp-content/uploads/2021/03/1616933600_Omlet-s-molokom-na-skovorode-5-receptov-pyshnogo-zavtraka_3.jpg)
- курячі яйця — 2 шт.
- ковбаса варена або шинка — 50-70 гр.
- молоко — 50 мл.
- сіль, спеції — за смаком.
- 1 ч.л. рафінованої олії для смаження.
Читайте також: Менемен — 4 рецепта омлету як в готелях
Приготування:
- Міксером або віночком в чаші збийте яйця з молоком, сіллю і спеціями.
- Ковбасу або шинку наріжте на дрібні шматочки. Чим дрібніше шматочки — тим рівномірніше ковбаса розподілиться по омлету.
- Розігрійте сковороду (краще антипригарним), змастіть маслом і вилийте омлет. Відразу ж всипте ковбасу, зменшіть вогонь на середній і смажте, накривши кришкою. Він повинен трохи піднятися.
- Середній час приготування — 6-7 хвилин.
Омлет на сковороді з молоком і сосисками
Таке блюдо дуже люблять їсти діти. Його можна готувати на сніданок або на вечерю. Для дитячого омлету краще вибирайте дитячі сосиски — таке маркування повинне бути на упаковці.
![Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку Омлет з молоком на сковороді - 5 рецептів пишного сніданку](https://subventions.org.ua/wp-content/uploads/2021/03/1616933600_Omlet-s-molokom-na-skovorode-5-receptov-pyshnogo-zavtraka_4.jpg)
- яйця — 2 шт.
- молоко — 50 мл.
- дитячі сосиски — 1 шт.
- сіль і трави — за смаком.
- оливкова олія для смаження — 1 ч.л.
Приготування:
- В окремій ємності віночком або міксером збийте яйця з молоком, спеціями і сіллю. Якщо віночка і міксера немає, можна збивати виделкою круговими рухами.
- Наріжте сосиску на кружечки або маленькі кубики.
- На добре розігріту сковороду вилийте омлет і відразу присипте його зверху сосисками.
Якщо хочете зробити красиву подачу, рекомендуємо прикрасити омлет свіжої нарізаною зеленню, підсушеним на сковороді кунжутом і свіжими овочами червоного кольору. З оригінальною подачею таке блюдо захочеться готувати кожен день!