Кулінарія

Радянський шашлик — 3 рецепта з оцтом і цибулею

Рецепти радянського шашлику раніше знали в кожному будинку. Маринад робили з оцту, розведеного водою. В результаті шашлик виходить м’яким, соковитим і з легкою кислинкою.

Зміст статті

  1. Класичний рецепт радянського шашлику
  2. Шашлик з СРСР з оцтом і цибулею
  3. Радянський рецепт шашлику з книги

Класичний рецепт радянського шашлику

За цим рецептом виходить жирненькие шашлик . Тим, хто хоче зробити його менш калорійним, рекомендуємо зрізати жир.

Радянський шашлик - 3 рецепта з оцтом і цибулею
Вам потрібно:

  • шия свинини — 2,5 кг ;
  • цибуля — 1,5 кг;
  • оцет 6%;
  • сіль, перець — за смаком.

Приготування:

  1. Наріжте м’ясо на середні шматочки. Якщо нарізати на великі, шашлик залишиться сирим усередині, а дрібні шматочки виходять сухими.
  2. Чим більше цибулі — тим краще. Оптимально, якщо лука буде приблизно в 2 рази менше, ніж м’яса. Наріжте цибулю на колечка або півкільця, і викладіть на дно каструлі. Додайте сіль, перчик і оцет. Злегка притисніть.
  3. Викладаємо шар м’яса, додаємо сіль і перець. Повторюємо шари до тих пір, поки каструля повністю не заповниться. Останнім шаром повинен бути цибулю.
  4. Перемішувати не потрібно — просто притисніть всю масу, щоб вона пустила трохи соку. Прибираємо на ніч в холодильник або в інше холодне місце.
  5. Готуйте шашлик на тліючих вуглинах. Приблизний час приготування — 15-20 хвилин. Обов’язково перевертайте м’ясо, щоб воно не підгоріло.

Шашлик з СРСР з оцтом і цибулею

В цьому рецепті присутній легка аромат — лавровий лист. Для нейтралізації кислоти потрібно додати трохи цукру.

Радянський шашлик - 3 рецепта з оцтом і цибулею
Вам потрібно:

  • свиняча шия — 2,5 кг;
  • цибуля — 1,5 кг;
  • 9% оцет — 1 ложки;
  • цукор — 1 чайна ложка;
  • лавровий лист — 5 шт;
  • мелений перець — 1 ложка.
  • сіль з гіркою — 1 ложка;
  • вода — 1 літр.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Компот з лимона - 4 рецепта

Читайте також: Маринад для шашлику зі свинини — 7 простих рецептів

Приготування:

  1. М’ясо наріжте на середні шматочки, а цибуля на колечка.
  2. В окремій ємності змішайте теплу воду, цукор, сіль, лаврушку, перець і оцет. Перемішайте до повного розчинення.
  3. Лук посоліть, додайте перець і притисніть руками, щоб виділився цибульний сік.
  4. Викладайте в каструлю шари — цибуля, м’ясо, маринад. Залиште на ніч або хоча б на 6 годин на холодному місці.
  5. Смажте м’ясо на шампурах разом з цибулею або окремо — як більше любите. Деякі смажать цибулю на окремих шампурах або гратах, щоб він не пригоріла (цибуля готується швидше, ніж м’ясо).
  6. Коли будете нанизувати шашлики, робіть це так, що волокна м’яса були поперек шампура. Інакше весь сік витече і м’ясо вийде сухим.

Радянський рецепт шашлику з книги

Такий шашлик можна готувати не тільки зі свинини, а й навіть з баранини. На те, щоб шашлик просочився маринадом і став соковитим, піде ніч (потрібно прибрати заготовлене м’ясо в маринаді в холодильник).

Радянський шашлик - 3 рецепта з оцтом і цибулею
Вам потрібно:

  • жирне м’ясо — 2 кг;
  • ріпчасту цибулю — 8 шт;
  • зелена цибуля;
  • помідори;
  • лимон — 2 шт;
  • оцет — 4 ст.л;
  • сіль, перець;
  • лаваш — тонкий бездріжджовий;
  • масло — 4 ложки.

Приготування:

  1. М’ясо промийте і наріжте на середні шматочки.
  2. Помістіть його в глибоку ємність (підійде каструля), додайте перець, сіль, оцет і вичавіть 1 ложку соку лимона. Перемішайте.
  3. Лук наріжте кільцями, додайте до м’яса і перемішайте. Придавите і приберіть в холодильник на ніч.
  4. Коли будете смажити шашлик, підготуйте глибоку тарілку і застеліть її лавашем. На неї відразу викладайте шашлик після приготування — лаваш просочиться соком і вийде дуже соковита закуска. Поверх шашлику викладіть часточки помідорів, присипані подрібненою зеленою цибулею.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Гарбузовий кекс - 3 простих рецепта

Ще один варіант подачі шашлику — порційний. Для цього викладіть лист лаваша на кожну тарілку і шашлик розкладайте відразу порційно, а не в загальну чашу. Так само прикрасьте зеленню і соковитими шматочками помідорів.

Читайте також: Гарбуз, фарширована м’ясом — 4 простих рецепта

Шашлики, приготовані за радянськими рецептами, не потребують соусі. Вони виходять настільки соковитими, що будь-який соус тільки переб’є смак.

Смачного!

Схожі статті

Компот з гарбуза — 4 простих і смачних рецепта

elena elena

Грушевий пиріг — 5 дуже смачних рецептів

Coolio

Гарбуз, фарширована м’ясом — 4 простих рецепта

Coolio

Варення з інжиру — 6 простих рецептів

elena elena

Гречка з тушонкою — 5 смачних рецептів

Lamaxima

Що готувати на Новий рік 2020 року — повне меню

Bobby

Омлет з молоком на сковороді — 5 рецептів пишного сніданку

Marina

Лимонний курд — 2 простих рецепта

elena elena

Гарбузовий кекс — 3 простих рецепта

Murcia

Залишити коментар