Салат з печінки тріски можна готувати з будь-заправкою. Для тих, хто хоче схуднути, підійде гірчично-йогуртовая заправка. А для того, хто хоче просто насолодитися смаком або готує салат на свято, можна приготувати з майонезом.
Печінка тріски поєднується з лимонним соком. Хоч він є не у всіх рецептах, ви можете самі внести різноманітність і додати його до будь-якої заправці.
Зміст статті
- Салат з печінкою тріски і картоплею
- Салат з печінкою тріски і перепелиними яйцями
- Салат з печінки тріски з рисом
- Салат з печінки тріски, пекінської капусти та квасолі
- Салат з печінки тріски з яйцями і сиром
Салат з печінкою тріски і картоплею
Найдовше в приготуванні цього салату — варіння овочів. В іншому справа за малим — все змішати і подавати.
- середня картоплина — 2 шт.
- курячі яйця — 2 шт.
- морквина — 2 шт.
- консервована печінка — 1 банка.
- мариновані огірочки — 2 шт.
- нежирна сметана (краще 15%) — 4 ложки.
- зелена цибуля — 4 стебелечка.
- сіль і перець — за смаком.
Приготування:
- Овочі та яйця зваріть до готовності, а потім наріжте на кубики. Вони повинні бути приблизно однакового розміру. Не змішуйте! Посоліть і поперчіть, але сіль додавайте акуратно — в нашому салаті вже є солоні огірочки.
- Солоні огірочки і зелену цибулю наріжте дрібно.
- В окрему ємність помістіть печінка тріски, розімніть її виделкою і додайте 3 ложечки масла, що залишилося з консервної банки.
- Салат викладайте пошарово, не забуваючи кожен шар змащувати сметаною. — картопля, потім печінку тріски. ⅔ всього зеленої цибулі, огірочок і в кінці морква. Посипте зверху салат залишилися зеленою цибулею.
Салат з печінкою тріски і перепелиними яйцями
Якщо у вас вдома немає перепелиних яєць, можна замінити звичайними. Одне куряче яйце замінить перепелиних.
- консервована печінка — 1 банка.
- огірок — 1 шт.
- перепелині яйця — 6 шт.
- оливки або маслини — 30 гр.
- петрушка, чорний перець і сіль.
Читайте також: Салат Дністер — 4 легких рецепта
Для соусу:
- оливкова олія + 2 ложки лимонного соку.
Приготування:
- Яйця відварюємо. В цей час огірок нарізаємо на тонкі брусочки.
- Яйця розрізаємо на четвертинки.
- У салатник викладаємо наш салат шарами: огірок, печінка тріски, перепелині яйця, оливки. Соусом зверху поливаємо салат і посипаємо його дрібно нарізаною петрушкою.
Салат з печінки тріски з рисом
Цей салат прихильники правильного харчування люблять готувати на вечерю. Замість рису можна додати булгур або киноа — теж виходить дуже смачно.
- консервована печінка — 1 банка.
- рис, булгур або киноа — 100 гр.
- кольорова капуста — 200 гр.
- курячі яйця — 4 шт.
- зелений листовий салат — 1 пучок.
- натуральний йогурт — 130 гр.
- кріп і зелена цибуля — по 3 гілочки.
- сіль, перець — за смаком.
Приготування:
- На плиті або в мультиварці відваріть рис і дочекайтеся, поки він повністю охолоне.
- Цвітну капусту добре промийте, відріжте все потемнілі шматочки, розберіть на суцвіття і варіть 10 хвилин. Після того, як вона охолоне, наріжте на дрібні шматочки.
- Курячі яйця зваріть круто і потім натріть їх на крупній тертці. Лук подрібніть.
- На дно салатник викладіть листя зеленого салату. В окремій ємності змішайте рис і печінку тріски, цвітну капусту, зелену цибулю і яйця. Потім викладіть масу в салатник.
- В окремій ємності віночком збийте натуральний йогурт, сіль і кріп. Полийте зверху салат і подавайте.
Салат з печінки тріски, пекінської капусти та квасолі
Поживний і дуже смачний салат з печінкою тріски — ось як ще називають цей салатик. Його особливо люблять чоловіки. У святковому варіанті можна прикрасити його сухариками.
- консервована печінка — 1 банка.
- картопля — 2 шт.
- яйця — 2 шт.
- квасоля — 1 банка.
- маслини або оливки — 1 банка.
- болгарський перець — 1 шт.
Читайте також: Салат «Печонкін» — 4 легких рецепта
Для соусу:
- негостра дижонская гірчиця — 1 ложка.
- часник — 2 зубці.
- петрушка — 1 гілочка.
- лимонний сік з ½ лимона.
- сіль і чорний перець — за смаком.
Приготування:
- Яйця і картоплю зваріть до готовності і наріжте на однакові шматочки (краще на кубики). Оливки або маслини розріжте на половинки.
- Болгарський перець і пекінську капусту дрібно наріжте.
- Змішайте всі складові соусу. Часник краще видавити через чеснокодавку — він дасть більше смаку.
- Печінку тріски як слід розімніть на дрібні шматочки. Змішайте всі інгредієнти для салату і помістіть в салатник. Зверху полийте соусом.
Верхівку салату можна прикрасити дрібно нарізаною зеленню.
Салат з печінки тріски з яйцями і сиром
Цей салат готується дуже просто. Найсмачніше він виходить, якщо подавати його шарами, а не змішуючи все разом.
- консервована печінка — 1 банку.
- сир (будь-який, який любите) — 70 гр.
- середні картоплини — 2 шт.
- морквина — 1 велика.
- курячі яйця — 2 великих або 3 маленьких.
- мариновані або солоні огірочки — 2 великих.
- зелена цибуля — 4 пера.
- майонез і сіль — за смаком.
Приготування:
- Моркву, картоплини і яйця відваріть до готовності.
- Печінка ретельно розімніть вилкою і постарайтеся по максимуму злити з неї рідину, щоб салат не став водянистим.
- Білки подрібніть на тертці. Те ж саме зробіть з жовтками і сиром.
- Солоні огірочки натріть на тертці. Бажано заздалегідь зняти з них шкірку.
- Наріжте ножем зелена цибуля і залиште його для верхнього шару ..
- Тепер викладаємо салат шарами, не забуваючи кожен шар промащувати майонезом (якщо потрібно, посоліть і поперчіть кожен шар): картопля, печінка, морква, білок, солоні огірочки, сир, жовток. Верхівку прикрасьте нашаткованим цибулькою.
Приємного апетиту!
Читайте також: Салат з морквою і горошком — 3 рецепта для імунітету