Щаслива та людина, який знайшов роботу до душі і з задоволенням її виконує. Світова криза змушує багатьох їхати з рідного дому в пошуках «кращої долі» і погоджуватися на важку роботу, аби вона приносила стабільний і гідний дохід. Чим необхідно керуватися при виборі місця праці і як зрозуміти, що це саме те, що потрібно — розглянемо в статті.
Зміст статті
- Відповідна робота — яка вона ?
- Правила вибору місця роботи
- Критерії кращої роботи
- чи має значення серйозність роботи?
- Загальні рекомендації
Відповідна робота — яка вона?
Деякі не замислюються над цим питанням і інтуїтивно підбирають для себе прийнятний варіант. Однак, існують певні поняття, що стосуються цього терміна.
Відповідна робота:
- відповідає професійним якостям претендента . Претендуючи на якесь місце, людина повинна підтвердити професійну придатність, пред’явивши диплом або свідоцтво. Керівник при підборі кандидата на вакантне місце керується характеристиками, зазначеними в тарифно-кваліфікаційних довідниках.
- враховує умови останнього місця роботи . Це в першу чергу стосується оплати і охорони праці. Зрозуміло, що, заробляючи на минулому місці певну суму грошей, людина не піде туди, де йому пропонують в два рази менше.
- враховує транспортну доступність . Житель великого мегаполісу не може витрачати 3-4 години в одну сторону, щоб тільки дістатися до місця роботи. Йому зручніше знайти фірму в своєму районі.
Вибирайте роботу, яка враховує стан здоров’я претендента.
Претендентові не підходить робота, пов’язана зі зміною місця проживання, якщо в його плани це не входить. Крім того, не відповідають правилам і нормам з охорони праці умови не можуть вважатися придатними, як і посаду, за роботу в якій людина буде отримувати заробіток нижче середнього.
Правила вибору місця роботи
При пошуку нового або першого місця своєї праці враховують:
- Розмір заробітної плати.
- Можливість самореалізації.
- Можливості для кар’єрного зростання.
- Тривалість робочого дня, час доби, віддаленість від будинку, перекладена на годинник, які доведеться витрачати, щоб до неї дістатися.
- Завдання, які ставить перед здобувачем керівник і коло обов’язків.
- Статус. Для багатьох важлива популярність бренду, його стійкість на ринку і репутація.
- Плани розвитку організації і її стратегія.
- Посада в порівнянні з попереднім місцем роботи.
- Соціальні гарантії, тобто «біла» зарплата, покладений лікарняний, відпустка. Людина хоче бути впевненим у завтрашньому дні і своєї пенсії.
- Сприятлива атмосфера в колективі, адже більшу частину часу ми проводимо на роботі.
- Особистісні якості керівника.
Читайте також: Як заробити на домашньому манікюрі поради для майстрів
Критерії кращої роботи
Не можна однозначно сказати, що ось це — найкраща робота , а ця нікуди не годиться. Кожен пред’являє до неї свої вимоги в залежності від особистісних якостей, професійних навичок і перспектив розвитку.
Хтось все життя займається ювелірним мистецтвом, сидячи на одному місці і не мріє про інше, а для кого-то відсутність спілкування і руху гірше смерті. Як показують опитування, лише чверть респондентів за основу вибору приймає розмір заробітної плати. Тому можна однозначно сказати, що гроші — це не головне.
Критерії кращої роботи:
- Правильно вибрати роботу можливо тільки з урахуванням причин, які послужили аргументом для зміни попереднього місця . Якщо людину щось не влаштовувало на попередньому місці роботи, на новому він буде основна увага звертати на цей пункт. Наприклад, покинувши минулої фірму через начальника-самодура, людина буде в першу чергу орієнтуватися на особистісні якості керівника.
- В ідеальному варіанті вакансія повинна відповідати особистісним якостям здобувача. Тоді людина зможе повністю реалізувати свій творчий хист, отримувати задоволення від праці і рости професійно. При цьому кар’єра йде в гору, зарплата зростає, а керівнику отримує ініціативного, старанного працівника-раціоналізатора.
- Краща робота — це та, де грамотно і комфортно організовано робоче місце . Дефіциту в знаряддях праці бути не повинно і працівники не зобов’язані купувати їх за свої гроші.
- Люди творчих професій по достоїнству оцінять спокійну атмосферу , що дає можливість Найкорисніша борошно: топ-5
Борошно — це продукт , який використовується для приготування десертів, випічки, запіканок і макаронних виробів.
Проте, деякі види борошна корисніше інших. Наприклад, біле пшеничне борошно менш корисна для здоров’я, оскільки вона очищена від висівок і зародків, які зберігають велику частину клітковини і поживних речовин.
Тому нутриціології часто рекомендують замінювати білу муку більш корисними варіантами для випічки і приготування їжі. Цікаво, що найбільш популярні види корисної борошна насправді зроблені не з зерна, а з горіхів або насіння.
Ось 5 найкорисніших видів борошна, а також їх поживні властивості.
Самая корисна борошно — яку використовувати 1. Кокосова мука
Кокосова мука є борошно без зерна і глютену, виготовлену шляхом подрібнення висушеної кокосової м’якоті в м’який, тонкий порошок.
Він більш калорійний, ніж традиційна зернова мука, і є хорошим джерелом білка, жиру, клітковини і мінералів, таких як залізо і калій.
На відміну від зернової муки, кокосова борошно містить значну кількість жиру. Цей жир в основному насичений жир і складається з тригліцеридів із середньою довжиною ланцюга (МСТ), які можуть зменшувати запалення і підтримувати здоровий обмін речовин (1, 2).
Незважаючи на суперечливість, насичений жир з кокосового горіха, ймовірно, впливає на ваше здоров’я не так, як фаст-фуд, смажена їжа і оброблене м’ясо, і навіть може принести користь (3, 4).
Кокосова мука також багата антиоксидантами і має антимікробні властивості (5) .
Порція 1/2 чашки (64 грама) забезпечує (6):
- Калорії: 210 ккал
- Білок: 8,5 грам
- Жир: 13 грам
- Вуглеводи: 34 грама
- Клітковина: 25 грам
- Залізо: 22% денної норми (ДН)
- калій: 18% від ДН
Кокосова мука має м’який солодкий смак, який підходить для тортів, печива, хліба та інших хлібобулочних виробів.
Вона имее т зернисту текстуру і поглинає багато рідини, що може призвести до висихання випічки. Таким чином, вона найкраще працює в стравах, які використовують яйця для підтримки вологості і структури, таких як кекси.
При заміні кокосової борошном пшеничного борошна, використовуйте приблизно 1/4 від того, що вимагає рецепт, потім замініть залишилися 3/4 борошном іншого типу.
Крім того, оскільки для неї потрібно більше рідини, ніж для інших видів борошна, додайте 1 яйце на 1/4 склянки (32 г) кокосової борошна в випічці.
Кокосова мука не містить глютену і є хорошим джерелом жирів, білків, клітковини і антиоксидантів. Її м’який солодкий смак найкраще працює в випічці, такий як тістечка, печиво і кекси.
2. Мигдальний борошно
Мигдальний борошно виготовляється шляхом подрібнення бланшованого мигдалю в дрібний порошок. Оскільки він не містить зерна, він природно не містить глютен.
Зверніть увагу, що мигдальна борошно відрізняється від мигдальної стружки, яка є більш грубим інгредієнтом, отриманим шляхом подрібнення мигдалю з непошкодженою шкіркою.
Мигдальний борошно є хорошим джерелом магнію, омега 3 ненасичених жирів, рослинного білка і вітаміну Е — потужного антиоксиданту. Майте на увазі, що мигдаль, як і інші горіхи і насіння, мають високий вміст калорій.
Живильні речовини в цій борошні пропонують кілька переваг, таких як підтримка інсуліну на рівному рівні, зниження поганого холестерину ЛПНЩ і кров’яного тиску . Мигдаль також може захистити здоров’я мозку, так як вітамін Е може знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера (7, 8, 9, 10, 11).
Порція мигдальної муки (1/2 грама) (56 г) пропонує (12):
- Калорії: 340 ккал
- Білок: 12 грам
- Жир: 30 грам
- Вуглеводи: 12 грам
- Клітковина: 4 грами
- Кальцій: 5% від ДН
- Залізо: 6% від ДН
- Калій: 8% від ДН
- Магній: 65% від ДН
- Вітамін Е: 100% від ДН
Мигдальний борошно має горіховий смак і проста у використанні. У більшості рецептів ви можете просто замінити мигдальним борошном пшеничне борошно в рівному співвідношенні.
Вона добре працює в випічці, такий як млинці, печиво, булочки і печиво, а також в деяких пікантних продуктах, таких як домашня паста і