Категорії: Кулінарія

Компот з гарбуза — 4 простих і смачних рецепта

Якщо варити компот з гарбуза, краще додавати шматочки фруктів. Вони урізноманітнюють смак.

Гарбуз потрібно брати десертних сортів з солодкуватим присмаком. Нарізати потрібно невеликими кубиками — так вона швидше провариться. Однаковий розмір шматочків додасть апетитний вигляд.

Компот заготовляють без стерилізації. Заздалегідь стерилізують тільки банки.

Зміст статті

  1. З ананасовим соком
  2. Гарбузово-яблучний напій
  3. Компот з гарбуза з лимоном
  4. Компот з гарбуза з апельсином і персиком

з ананасовим соком

Шматочки гарбуза виглядають як ананасові скибочки.

Вам потрібно:
  • гарбуз — 1 кг;
  • сік ананасовий — 500 мл ;
  • вода — 1 літр;
  • цукор-пісок — 500 гр.

Приготування:

  1. Гарбуз очистите від насіння і шкірки. Наріжте кубиками або брусочками, щоб вони максимально стали схожі на ананасові шматочки.
  2. Ананасовий сік прокип’ятіть. Його можна купити в магазині, різного фасування.
  3. Остудіть сік до 50 градусів і залийте овочі на 20 хвилин, вони повинні насититися соком.
  4. Поставте воду на вогонь і додайте цукор, прокип’ятіть. Це заливка для компоту з гарбуза на зиму.

Розкладіть просочені скибочки і сік, що залишився по банкам. Залийте солодким сиропом. Банки закрийте кришками для консервації. Дочекайтеся, поки вони охолонуть, і відправте в прохолодне місце на зберігання.

Гарбузово-яблучний напій

Гарбуз з яблуками відмінне поєднання не тільки при варінні компоту — це відмінне поєднання для приготування пюре або варення.

Вам потрібно:
  • вода — 500 мл;
  • цукор — 100 гр;
  • гарбуз — 300 гр;
  • яблука — 200 гр;
  • чорнослив — 50 гр.

Приготування:

  1. Гарбуз наріжте соломкою або тоненькими брусочками. Яблука очистіть від шкірки і насіння. І наріжте їх скибочками середнього розміру. Сорт яблук краще брати з кислуватим присмаком.
  2. Чорнослив замочити в теплій воді на 5 хвилин і промийте.
  3. Приготуйте сиропчик з води і цукру. Доведіть до кипіння і додайте чорнослив, за бажанням можна кинути кориці за смаком. Проваріть сироп 15 хвилин.
  4. Через 15 хвилин в киплячий сироп додайте гарбуз і ще поваріть 5 хвилин. Потім туди відправте яблука. Варити треба до повної готовності всіх інгредієнтів. Компот готовий. Все розкладіть і розлийте по банках.

Читайте також: Варення з гарбуза з апельсином — 4 корисних рецепта

Компот з гарбуза з лимоном

Напій виходить з легкою кислинкою. Це легко виправити — просто додайте трохи цукру!

Вам потрібно:
  • гарбуз — 500 гр;
  • лимон великий — 5-6 шт;
  • цукор — 400 гр;
  • вода — 2 л.

Приготування:

  1. Очищену гарбуз поріжте кубиками і залийте водою. Поставте на вогонь і варіть, до готового стану. Гарбуз має бути м’якою. Готову м’якоть розкладіть по стерилізованим банкам.
  2. Лимони наріжте тонкими півколами і видаліть кісточки. Лимони можна вжити разом з цедрою, вона додасть терпкий присмак. Їх покладіть поверх гарбуза.
  3. Закип’ятіть воду і цукор, до готового сиропу. І розлийте його по банках, законсервуйте.

Компот з гарбуза з лимоном матиме кисло-солодкий смак і цитрусовий аромат.

Компот з гарбуза з апельсином і персиком

Апельсини потрібні свіжі і щільні. Злегка зіпсовані можуть зіпсувати всю заготовку.

Вам потрібно:
  • гарбуз (м’якоть) — 300 гр;
  • апельсин (великий) — 3-4 шт.;
  • персик — 300 гр;
  • цукор — 250 гр;
  • зелений чай — 10 гр;
  • тертий імбир — 10 гр;
  • вода — 3 л.

Приготування:

  1. Гарбуз наріжте невеликими кубиками. У зварений сироп з води і цукру, покладіть м’якоть. Проваріть 7-10 хвилин.
  2. Апельсин очистіть від цедри і наріжте кубиками. Приготуйте з цедри, імбиру і зеленого чаю відвар. Нехай настоїться 10-20 хвилин.
  3. Відвар влийте в сироп з гарбузом і проваріть 5 хвилин.
  4. Персики нарізайте маленькими кубиками. Їх покладіть в каструлю. Варіть все разом 10 хвилин. Розлийте компот з гарбуза з апельсином по банкам і законсервуйте.

Що містяться в гарбузі мінерали і вітаміни корисні для печінки і жовчного міхура. Вживаючи сік або компот з гарбуза, поліпшується колір шкіри і відновлюється водний баланс.

Хоча при кулінарній обробці у багатьох овочів і фруктів йдуть корисні властивості, але в гарбузі вони зберігаються у великому обсязі.

Останні статті

Консервативне лікування облітеруючого атеросклерозу

Консервативне лікування облітеруючого атеросклерозу Облітеруючий атеросклероз судин нижніх кінцівок: причини, лікування Облітеруючий атеросклероз судин нижніх…

3 месяца тому назад

Віагра та гіпертонія

Віагра та гіпертонія Вплив Віагри на тиск. Чи можна пити Віагру при гіпертонії? Одним із…

3 месяца тому назад

Гіпертонія другого ступеня симптоми

Гіпертонія другого ступеня симптоми Лікування гіпертонії 2 ступеня, симптоми та причини виникнення Гіпертонія 2 ступеня…

3 месяца тому назад

Алое при гіпертонії

Алое при гіпертонії Застосування алое при гіпертонії Є багато рослин, що сприяють нормалізації тиску, але…

3 месяца тому назад

Ліведо васкуліт

Ліведо-васкуліт ЛІВЕДО-АНГІЇТ Ліведо-ангіїт спостерігається майже виключно у жінок; виникає зазвичай, у період статевого дозрівання. Першим…

3 месяца тому назад

Ходьба на лижах при гіпертонії.

Ходьба на лижах при гіпертонії. Лижі проти гіпертонії Лижі сприяють зниженню артеріального тиску, і це…

3 месяца тому назад