Кулінарія

Лимонний курд — 2 простих рецепта

Одним з найбільш апетитних десертів їх цитрусів є лимонний курд. Щось схоже на заварний крем, в якому заварюються яєчні жовтки, а замість молока беруть сік з фруктів, ягід і цитрусів.

Щоб крем був густим, в нього додають крохмаль. Ось тільки з текстурою може помінятися і смак. Якщо правильно готувати, то він може вийти густим і без грудочок.

Лимонний курд — наповнювач для тортів, рулетів і капкейков. Гурмани застосовують його як спред з хлібними виробами.

Якщо ви не любите лимонний присмак, то лимони можна замінити апельсинами, мандаринами та іншими ягодами і фруктами з кислинкою. Технологія виготовлення не зміниться, але сам крем вже не матиме характерний лимонний смаковий букет.

Зміст статті

  1. Лимонний курд. Рецепт № 1
  2. Лимонний курд на кокосовій олії
  3. Поради

Лимонний курд. Рецепт № 1

Це класичний рецепт, який готується дуже легко!

Лимонний курд - 2 простих рецепта
Вам знадобиться:

  • сік лимона — 100 мл;
  • цедра лимона (терта) — 2 ст.л;
  • цукор — 60-70 гр;
  • яєчні жовтки — 5 шт .;
  • вершкове масло — 50 гр.

Приготування:

  1. Лимон очистіть від цедри . Її натріть на дрібній тертці, а з лимона потрібно вичавити сік.
  2. У каструлю кладемо сік, цедру, цукор і жовтки. Вершкове масло поки не чіпайте. Спочатку перемішайте цукор з жовтками, щоб вони не згорнулися в процесі варіння.
  3. Все додали і поставте на водяну баню, помішуючи віночком до однорідної маси. Через 10-15 хвилин крем повинен загуснути, тоді знімайте і проціджують через сито. Для однорідної текстури нам потрібно позбутися від цедри. Якщо ви любите відчувати грудочки цедри, то можна її залишити.
  4. Масло настругати невеликими кубиками і покладіть в крем, добре перемішайте, поки воно не розчиниться. Якщо воно відшаровується, то на допомогу прийде блендер.
  5. Класичний лимонний курд перелийте в скляну тару і остудіть при кімнатній температурі. Коли охолоне, можна в подальшому зберігати в холодильнику не довше одного місяця.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Радянський шашлик - 3 рецепта з оцтом і цибулею

Читайте також: Грушеве варення — 4 легких рецепта

Лимонний курд на кокосовій олії

Кокосове масло корисно для людини. До того ж, воно ніжніше вершкового.

Лимонний курд - 2 простих рецепта
Нам знадобиться:

  • яйце — 5 шт.;
  • лимон 1 шт.;
  • цукор — 100 гр;
  • кокосове масло — 100 гр.

Приготування:

  1. Відокремте жовтки від білків. Цедру натріть.
  2. З лимона вичавіть сік. Щоб більше віджати соку, можна лимон на 10 секунд покласти в мікрохвильовку на звичайному режимі.
  3. У цьому рецепті все інгредієнти кладіть разом: цукор, сік, цедру, олію.
  4. Ставте або на водяну баню, або в каструлі на вогонь. При водяній бані курд виходить ніжним і пластичним, хоча і готувати його таким способом довше.
  5. Коли крем загус, знімайте з вогню і відразу проціджують.

Поради

  1. Сік вичавлювати з лимона самостійно, не купуйте його в коробках або банках. Він не дає той смак і аромат.
  2. Макуха від вичавленого лимона не додавайте в крем при варінні. Його потім складно процідити.
  3. Ароматизатори, наприклад, ванільний цукор, краще не додавати. Лимон НЕ перебьyoшь ніякими ароматами.
  4. Цедру знімайте акуратно, тріть її тільки до білої шкірки. Виявлятиметься гірчинка.
  5. Якщо додаєте крохмаль до густої консистенції, то замініть картопляний на кукурудзяний крохмаль. Він не ускладнює блюдо.

Схожі статті

Мариновані патисони — 4 найпростіших рецепта

elena elena

Салат з печінкою тріски — 5 дуже смачних рецептів

Bobby

Варення з інжиру — 6 простих рецептів

elena elena

Омлет з молоком на сковороді — 5 рецептів пишного сніданку

Marina

Що готувати на Новий рік 2020 року — повне меню

Bobby

Гарбуз, фарширована м’ясом — 4 простих рецепта

Coolio

Сало в цибулинні — 5 простих і смачних рецептів

Maria

Компот з лимона — 4 рецепта

elena elena

Грушевий пиріг — 5 дуже смачних рецептів

Coolio

Залишити коментар