Кулінарія

Мариновані патисони — 4 найпростіших рецепта

Патисон — це різновид гарбуза. Цей овоч можна варити, смажити, але звичніше і смачніше мариновані патисони. Ця заготовка буде доречна в будь-який час на вашому столі.

Патисони малокалорійні, швидко маринуються (через місяць ви можете відкрити баночку з готовими соліннями), поєднуються з іншими овочами або можуть використовуватися, як самостійну страву в поєднанні з будь-яким гарніром.

Найкрасивіше і більш апетитно в банках виглядають невеликі плоди. Але виростити їх у великій кількості буває складно, тому господині йдуть на невелику хитрість — заповнюють банки невеликими патиссонами в поєднанні з великими плодами, розрізаними на кілька частин.

Якого б розміру овоч ви ні використовували, шкурку не очищують, адже в ній багато користі, а ще вона надає заготівлі характерний хрускіт.

Зміст статті

  1. мариновані патисони на зиму
  2. Хрусткі мариновані патисони
  3. Мариновані патисони без стерилізації
  4. Овочеве асорті з патиссонами

Мариновані патисони на зиму

Обов’язково додайте до переліку улюблених заготовок патисони. Овоч насичений вітамінами А і С, а це профілактика проти багатьох захворювань і величезна користь для вашого зору. Крім того, цей мереживний овоч запобігає розвитку ракових клітин і попереджає атеросклероз.

Мариновані патисони - 4 найпростіших рецепта
Інгредієнти:

  • 0,5 кг. патисонів.
  • 4-5 часникових зубців.
  • кілька гілочок свіжої петрушки.
  • кропові зони.
  • 1 ст.л.солі .
  • 2 ст.л.сахарного піску.
  • 1 ч.л. оцту 9%.
  • 2 листи смородини.
  • 5-6 горошин запашного перцю.
  • 2 лаврові листочки.

Приготування:

  1. Зріжте хвостики у патисонів, промийте їх.
  2. Залийте овочі окропом на 5 хвилин. Після цього опустіть в крижану воду.
  3. Покладіть патисони в скляні ємності.
  4. Додайте до овочів часникові зубці, парасолі кропу, петрушку і листочки смородини.
  5. Закип’ятіть 2 літра води. Посоліть, додайте сіль, опустіть лаврушку, запашний перець. Дайте маринаду покипіти 5 хвилин, потім влийте оцет і приберіть з плити.
  6. Залийте гарячим розсолом овочі в банках. Закрутіть кришки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Компот з гарбуза - 4 простих і смачних рецепта

Читайте також: Мариновані маслюки — 6 рецептів

Хрусткі мариновані патисони

Щоб в овочах зберігся апетитний хрускіт, що не зрізайте шкірку. Також для цього плоди обдають гарячою водою, а потім поміщають на кілька хвилин в холодну. Коріандр надає заготівлі пряний аромат.

Мариновані патисони - 4 найпростіших рецепта
Інгредієнти:

  • 1 кг патисонів.
  • 5-6 часникових зубців.
  • 2 ст.л. солі.
  • 2 ст.л. цукрового піску.
  • 1 ст.л. оцту 9%.
  • 3 гвоздички.
  • 1 ч.л. зерен коріандру.
  • 5-6 горошин запашного перцю.

Приготування:

  1. У патисонів зріжте хвостики. Залийте овочі на 2-5 хвилин окропом. Відразу ж обдайте їх крижаною водою.
  2. Покладіть патисони в підготовлені банки. Покладіть до овочів часник і гвоздику.
  3. Закип’ятіть 3 літри води. Киплячу воду посоліть, поперчіть, опустіть цукор. Дайте маринаду покипіти 5 хвилин. Після чого влийте оцет і приберіть з плити.
  4. Залийте розсіл в банки. Закрутіть кришки.

Мариновані патисони без стерилізації

Банки не обов’язково стерилізувати, їх досить промити начисто, насухо витерти і залити овочі маринадом, в якому присутній лимонна кислота. Додайте моркву, щоб надати заготівлі легку солодкість.

Мариновані патисони - 4 найпростіших рецепта
Інгредієнти:

  • 1 кг. патисонів.
  • 2 морквини.
  • 4-6 часникових зубців.
  • 5 гвоздичек.
  • 2 лаврові листки.
  • 2 ст.л. солі.
  • 2 ст.л. цукрового піску.
  • 2 ч.л. лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Зріжте з патисонів хвостики, обдайте окропом і помістіть під холодну воду.
  2. Розкладіть овочі в скляні ємності. Додайте часник, гвоздику.
  3. Моркву наріжте пластинками (беріть для заготовки краще невеликі плоди).
  4. У 2х літрах води доведіть до кипіння цукор, сіль, лаврушку. Додайте моркву. Варіть 5-7 хвилин.
  5. Всипте лимонну кислоту в банки до овочів.
  6. Залийте овочі гарячим розсолом. Засукайте кришки.

Овочеве асорті з патиссонами

Патисони добре поєднуються з іншими дачними сезонними овочами. Якщо у вас трохи патисонів, то доповніть їх кабачком, помідорами і перцем. Вийде цілий набір вітамінів в одній банці!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Знеболювання при інфаркті міокарда

Мариновані патисони - 4 найпростіших рецепта
Інгредієнти:

  • 1 кг. патисонів.
  • 1 перець болгарський.
  • 1 невеликий кабачок.
  • 2 морквини.
  • 6-7 маленьких помідорів.
  • 6-7 часникових зубців.
  • 3 ст.л. цукрового піску.
  • 2 ст.л. солі.
  • кропові парасолі.
  • 5-6 гвоздичек.
  • 2 ст.л. оцту 9%.
  • 5-6 горошин запашного перцю.

Читайте також: Квашена капуста з журавлиною — 6 соковитих рецептів рецептів

Приготування:

  1. Підготуйте овочі. У патисонів обріжте хвостики, кабачок наріжте кружальцями, моркву пластинками, перець соломкою.
  2. Розкладіть овочі в банки. Помідори укладайте цілком. Додайте кропові парасолі і часник.
  3. Закип’ятіть 2 літри води. Додайте цукор, сіль, гвоздику і перець. Дайте маринаду покипіти 5 хвилин. Влийте оцет і приберіть з плити.
  4. Залийте гарячий розсіл в банки. Засукайте кришки.

Приємно зустрічати зиму, коли на полиці зберігаються хрусткі і смачні патисони в банку. Ця заготовка скрасить холодну пору року, прикрасивши собою будь-який гарнір.

Схожі статті

Гречка з тушонкою — 5 смачних рецептів

Lamaxima

Нутелла в домашніх умовах — 4 простих рецепта

Sasha

Лимонний курд — 2 простих рецепта

elena elena

Гарбуз, фарширована м’ясом — 4 простих рецепта

Coolio

Компот з лимона — 4 рецепта

elena elena

Салат з печінкою тріски — 5 дуже смачних рецептів

Bobby

Грушевий пиріг — 5 дуже смачних рецептів

Coolio

Радянський шашлик — 3 рецепта з оцтом і цибулею

Tanya

Варення з інжиру — 6 простих рецептів

elena elena

Залишити коментар