Кулінарія

Варення з інжиру — 6 простих рецептів

Варення з інжиру — ласощі, яке сподобається любителям солодкого. Плоди фігового дерева дуже солодкі, тому цукру буде потрібно менше, ніж в іншому варення.

Насичені фіолетові зовні і яскраво-червоні ягоди в розрізі роблять варення не тільки бажаним ласощами, а й справжньою окрасою столу.

Смоковниця відмінно поєднується з цитрусовими ароматами, вдало є сусідами з виноградом і ідеально вбирає пряні запахи — кориця, мускатний горіх, гвоздика, імбир підходять, щоб додати вашому варення східну нотку.

щоб варення з інжиру в домашніх умовах вийшло не тільки красивим, але і смачним, вибирайте пружні (не надто м’які і не твердий) плоди без ушкоджень і кислого запаху.

найпростіше варення з інжиру на зиму

Щоб зробити незвичайне ласощі, вам знадобиться всього два продукти — цукор і інжир. Приготуйте таке варення, адже користь від нього вражаюча — воно допомагає при кашлі, позбавляє від застуди і підвищує гемоглобін.

Варення з інжиру - 6 простих рецептів
Інгредієнти:

  • 1 кг. інжиру.
  • 0,5 кг. цукру.

Приготування:

  1. Інжир промийте, зріжте хвостики. Зробіть невеликі надрізи навхрест на кожному плоді.
  2. Покладіть інжир в каструлю, засипте цукром. Залиште на 3-4 години. За цей час ягоди виділять сік.
  3. Доведіть солодку суміш до кипіння, поваріть 5 хвилин. При цьому постійно помішуйте і знімайте пінку.
  4. Приберіть варення з плити, накрийте марлею і залиште на 10-12 годин.
  5. Закип’ятіть варення ще раз, варіть 10 хвилин. Остудіть і розкладіть в банки.

Зміст статті

  1. Варення з інжиру з лимоном
  2. Варення з інжиру з горіхами
  3. варення з інжиром і виноградом
  4. варення з інжиру і апельсина
  5. інжировим варення без цукру

Варення з інжиру з лимоном

Майте на увазі, що інжир швидко псується, тому краще його обробляти відразу після збору або покупки. Додайте в варення лимон. Цитрус посилить аромат смоковниці і додасть характерний запах лимона, ледь помітну кислинку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Салат з печінкою тріски - 5 дуже смачних рецептів

Варення з інжиру - 6 простих рецептів
Інгредієнти:

  • 1 кг. інжиру.
  • 0,5 кг. цукру.
  • 2 лимона.
  • 4-5 гвоздичек.
  • 1 ч.л. мускатного горіха.

Читайте також: Сушені помідори — 6 дуже простих рецептів

Приготування:

  1. Інжир промийте, просушіть. Зріжте хвостики, зробіть невеликі надрізи навхрест на кожному плоді.
  2. Один лимон наріжте кружальцями разом зі шкіркою. З другого вичавити сік, а шкірку натріть на дрібній тертці.
  3. Залийте інжир водою (вона повинна повністю покривати плоди). Додайте лимонний сік, цедру, цукор і часточки лимона. Доведіть масу до кипіння. В процесі знімайте пінку і помішуйте.
  4. Варіть після закипання 10 хвилин. Приберіть каструлю з плити, накрийте марлею і залиште на 3 години.
  5. Знову закип’ятити варення. Варіть 3 хвилини. Після чого дайте настоятися ще 3 години.
  6. Розкладіть варення в банки.

Варення з інжиру з горіхами

Справжня східні солодощі виходить, якщо додати горіхи. Ви можете використовувати в приготуванні волоські горіхи або замінити їх на фундук. Можна поекспериментувати і зварити ласощі з горіхової суміші.

Варення з інжиру - 6 простих рецептів
Інгредієнти:

  • 1 кг. інжиру.
  • 0,5 кг. цукру.
  • 150 гр. волоських горіхів.
  • 1 ст.л. лимонного соку.

Приготування:

  1. Інжир промийте, зріжте хвостики. Покладіть плоди в каструлю, зверху посипте цукром. Якщо використовуєте багато інжиру, то укладайте його шарами, чергуючи з шаром цукру.
  2. Залиште інжир в цукрі на годину, щоб виділився сік. Потім закип’ятіть ягоди разом з цукром, вливши 150 мл води.
  3. Після закипання варіть 5 хвилин. Додайте горішки (якщо вони сирі, то заздалегідь їх прожарити або підсмажте).
  4. Коли варення знову закипить, вимкніть плиту, накрийте варення марлею і дайте йому 3 години, щоб настоятися.
  5. Знову доведіть варення до кипіння. Влийте лимонний сік. Розкладіть ласощі по банкам.

Варення з інжиром і виноградом

Незважаючи на те, що інжир дуже солодкий, що міститься в ньому фруктоза засвоюється дуже повільно. Це дозволяє не турбуватися про підвищену глюкози в крові. Корисний також інжир і тим, у кого високий холестерин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Лимонний курд - 2 простих рецепта

Варення з інжиру - 6 простих рецептів
Інгредієнти:

  • 0,5 кг. інжиру.
  • 0,5 кг. винограду.
  • 300 гр. цукру.

Читайте також: Маринований буряк для холодного борщу — 3 рецепта

Приготування:

  1. Інжир і виноград промийте. Зріжте у інжиру хвостики. Самі плоди наріжте середніми кубиками.
  2. Ягоди винограду розріжте навпіл, видаліть кісточки.
  3. З’єднайте обидві ягоди, додайте цукор. Перемішайте. Накрийте марлею і залиште на 3-4 години. За цей час повинен виділитися сік.
  4. Доведіть суміш до кипіння, поваріть 5-7 хвилин. При цьому постійно помішуйте і знімайте пінку.
  5. Розкладіть по банкам.

Варення з інжиру і апельсина

Любителі цитрусів можуть порадувати себе, додавши ароматний фрукт в інжирне варення. Приємну пряну нотку ласощів додасть кориця, якщо ви її не любите, то можете замінити на мускатний горіх або імбир.

Варення з інжиру - 6 простих рецептів
Інгредієнти:

  • 700 гр. інжиру.
  • 1 апельсин.
  • 400 гр. цукру.
  • паличка кориці (або ½ ч.л. меленої спеції).

Приготування:

  1. Інжир промийте, зріжте хвостики. Плоди наріжте середніми кубиками.
  2. З апельсина вичавіть сік, шкірку натріть на дрібній тертці, а м’якоть наріжте кубиками.
  3. Покладіть в каструлю інжир, всипте цукор. Влийте півсклянки води. Доведіть до кипіння.
  4. Додайте цедру, м’якоть і сік апельсина. Покладіть корицю. Доведіть до кипіння.
  5. Після закипання приберіть варення з плити, залиште на 3 години.
  6. Закип’ятіть знову і розкладіть варення по банкам.

інжировим варення без цукру

Оскільки інжир дуже солодкий, то з нього можна приготувати варення без додавання цукру. Таке ласощі порадує тих, хто стежить за своєю фігурою. Процес, правда, тривалий, але результат вартий витрачених праць.

Варення з інжиру - 6 простих рецептів
Інгредієнти:

  • інжир.

Приготування:

  1. Інжир промийте, наріжте кубиками. Покладіть в каструлю.
  2. Залийте водою так, щоб вона покривала ягоди.
  3. Доведіть до кипіння. Сбавьте вогонь до мінімального. Варіть 4 години.
  4. Остудіть інжировим масу. Наполягайте пару годин.
  5. Потім знову закип’ятити, варіть 4 години повільному вогні.
  6. У цілому процес варіння потрібно повторити 3 рази.
  7. Остудіть варення і розкладіть в банки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Радянський шашлик - 3 рецепта з оцтом і цибулею

Інжир не тільки смачний, але і дуже корисний. Він покращує травлення, запобігає розвитку ракових клітин і може стати корисним ласощами для тих, кому потрібно обмежити себе в цукрі.

Читайте також: Щавель на зиму — 8 корисних рецептів

Схожі статті

Гарбуз, фарширована м’ясом — 4 простих рецепта

Coolio

Компот з гарбуза — 4 простих і смачних рецепта

elena elena

Мариновані патисони — 4 найпростіших рецепта

elena elena

Нутелла в домашніх умовах — 4 простих рецепта

Sasha

Салат з печінкою тріски — 5 дуже смачних рецептів

Bobby

Радянський шашлик — 3 рецепта з оцтом і цибулею

Tanya

Що готувати на Новий рік 2020 року — повне меню

Bobby

Гречка з тушонкою — 5 смачних рецептів

Lamaxima

Грушевий пиріг — 5 дуже смачних рецептів

Coolio

Залишити коментар