Гарбузовий кекс має тонкий аромат і яскравий помаранчевий колір, який радує домочадців. Для підсилення смаку в тісто для кексів додають ароматні спеції і цедру, а також сухофрукти і цукати.
Тісто можна приготувати з сиром і сметаною, на кефірі або воді. Приготування такого десерту не займе багато часу, а запах свіжої випічки збере ваших близьких у вихідний день за столом і забезпечить всіх хорошим настроєм.
Зміст статті
- Гарбузовий кекс для дітей
- Сирно-гарбузовий кекс
- гарбузовий кекс з горіхами
гарбузовий кекс для дітей
Все маленькі ласуни з задоволенням з’їдять цей смачний і корисний десерт на сніданок або полуденок.
- мука — 80 гр.;
- гарбуз — 600 гр.;
- масло — 50 гр.;
- цукор — 70 гр.;
- вівсяні пластівці — 2 ст.;
- сода — 20 гр.;
- курага — 50 гр.;
- родзинки — 50 гр.;
- яйця — 2 шт.;
- рослинне масло — 50 мл.
Приготування:
- Очищену від шкірки і насіння м’якоть гарбуза наріжте шматочками.
- Скористайтеся соковижималкою, а отриманим соком залийте вівсяні пластівці.
- Сухофрукти залийте теплою під дою, а потім подрібніть ножем.
- За допомогою міксера збийте яйця з цукром, додайте борошно, змішане з содою і масло.
- Додайте набряклі пластівці разом з соком і в кінці всипте подрібнені сухофрукти .
- Перемішайте, щоб шматочки розподілилися рівномірно.
- Форми для кексів змастіть маслом, і заповніть тестом на дві третини.
- Випікайте при середньому нагріванні три чверті години.
Готові кексики викладіть на тарілку, і присипте цукровою пудрою.
Сирно-гарбузовий кекс
Ще один рецепт смачної і корисної випічки, яка порадує близьких і гостей.
- сир — 400 гр.;
- гарбуз — 400 гр.;
- цукор — 140 гр.;
- манка — 150 гр.;
- яйця — 4 шт.;
- рослинне масло — 30 мл.;
- ваніль.
Приготування:
- Шматок гарбуза очистіть від шкірки і насіння, і натріть м’якоть на крупній тертці.
- Складіть в сотейн ик і тушкуйте до м’якості.
- Постійно помішуйте, щоб гарбуз дала сік і не підгоріла.
- Яйця збийте з цукровим піском, додайте сир і крапельку ваніліну або пакетик ванільного цукру.
- додайте манку, і дайте трохи постояти.
- У однорідну масу додайте остигнула гарбуз, перемішайте.
- Форми змастіть маслом, розкладіть тісто і випікайте близько півгодини.
Читайте також: Пиріг з картоплею і сиром — 4 легких рецепта
Перекладіть десерт на тарілку, а для прикраси можна змастити густим варенням або джемом.
Гарбузовий кекс з горіхами
Ароматна випічка прекрасно підійде для дитячого свята або затишного чаювання з друзями.
- борошно — 250 гр.;
- гарбуз — 300 гр.;
- цукор — 180 гр.;
- горіхи — 50 гр. ;
- яйця — 3 шт.;
- сода — 10 гр.;
- рослинне масло — 30 мл.;
- ваніль.
Приготування:
- Гарбуз почистити і натерти на дрібній тертці.
- Очищені волоські горіхи подрібнити ножем або розтовкти в ступці на дрібні шматочки.
- Борошно просіяти через дрібне сито, і змішати з содою і ванільним цукром.
- за допомогою міксера збийте яйця з цукровим піском, додайте рослинне масло, всипте борошно і додайте подрібнену гарбуз і горіхи.
- Перемішуйте на маленьких оборотах, поки тісто не стане однорідним і гладким.
- форми змастіть невеликою кількістю рослинного масла, і заповніть їх тестом приблизно до половини.
- Поставте формочки на деко, і відправте в розігріту духовку на півгодини.
- Якщо ви використовуєте спеціальну форму для кексу, то час випічки збільшується хвилин на десять.
- Готовий кекс вийміть з форми, перекладіть на тарілку, і присипте цукровою пудрою або горіховою крихтою.
Подавайте кекси з чаєм або кавою, а для дитячого полудня можна подати кексік зі склянкою молока.
Гарбуз прекрасн про поєднується з апельсиновим соком і цедрою, а також дуже добре підкреслюють смак цього овочу ароматні спеції: кориця, гвоздика, мускатний горіх і кардамон. Крім цього в тісто з м’якоттю гарбуза можна додати і сезонні фрукти і ягоди.