Нутелла в домашніх умовах готується з будь-яких горіхів і навіть без них. Такий крем можна не тільки намазати на скибочку хліба до сніданку, але і використовувати для змащення тортиків і пирогів.
Виходить вона дешевше, ніж покупної варіант, і вже точно ви не будете додавати консерванти, готуючи ласощі для своїх близьких . Її можна законсервувати для тривалого зберігання, але зазвичай її з’їдають набагато швидше.
Зміст статті
- Класична домашня нутелла
- Нутелла в домашніх умовах без горіхів
- Нутелла зі слив
- Нутелла без борошна з фундуком
Класична домашня нутелла
Дуже простий і недорогий рецепт приготування смачного горіхово-шоколадного крему, який оцінять всі ласуни.
- молоко — 400 мл ..
- цукор — 300 гр ..
- борошно — 4 ст.л ..
- какао — 3 ст.л ..
- масло — 2 ст.л ..
- яйця — 2 шт ..
- горіхи — 100 гр ..
- сіль, ваніль.
Приготування:
- Підготуйте всі продукти, і потримайте деякий час на столі. Вони повинні бути теплими.
- Горіхи можна використовувати будь-які, але якщо ви вибрали арахіс або мигдаль, то їх потрібно очистити від коричневої шкірки.
- Подрібніть горіхи блендером або гострим ножем на дрібні шматочки.
- Міксером збийте яйця з цукровим піском, додайте какао, дрібку солі і ванілін.
- Продовжуючи збивати, поступово всипте борошно і додайте приблизно третина молока.
- додайте тепле вершкове масло, влийте молоко і доведіть масу до гладкої консистенції.
- Поставте на вогонь каструлю з водою, і перелийте масу в сотейник або каструльку.
- Поставте її на водяну баню, і безперервно помішуючи віночком доведіть крем до потрібної густоти.
- Всипте горіхи, розмішайте і зніміть з вогню.
Остудіть нутеллу, і те, що не з’їдять відразу, складіть в баночку і зберігайте в прохолодному місці.
Нутелла в домашніх умовах без горіхів
Такий крем може бути приготований з нутом, якщо у ваших близьких є алергія.
- нут — 120 гр ..
- цукор — 100 гр ..
- шоколад — 200 гр ..
- сіль, ваніль.
Читайте також: Панакота в домашніх умовах — 4 рецепта
Приготування :
- Горох промийте і замочіть в холодній воді на ніч.
- Вранці змініть воду і поставте каструлю на вогонь.
- Зваріть нут до м’якості, це займе приблизно три чверті години.
- Відкиньте на друшляк, щоб стекла зайва рідина, і дайте трохи охолонути.
- Перетворіть горох в однорідне пюре за допомогою блендера.
- Всипте цукровий пісок і розмішайте.
- Шоколад розтопіть на водяній бані і додайте в горохову масу.
- Перемішайте до однорідності, додайте дрібку солі і пакетик ванільного цукру.
- Якщо маса вийшла дуже густий, розбавте її рослинним маслом і влийте молоко або відповідний замінник.
- При бажанні можна додати в пасту кунжут або насіння.
тако й варіант десерту підійде для людей, які схильні до алергічних реакцій на горіхи, молоко або яйця.
Нутелла зі слив
Смачний шоколадний десерт можна приготувати з сезонних фруктів і ягід. Додавайте в кашу або сир, а можна подати її до млинців або оладок.
- сливи — 2 кг ..
- цукор — 1 кг ..
- какао — 100 гр ..
- масло — 250 гр ..
- ваніль.
Приготування:
- Зливи потрібно помити, розрізати на половинки і видалити кісточки.
- За допомогою блендера подрібнити в однорідну масу і поставити на вогонь.
- Додайте цукровий пісок, і поварити кілька хвилин.
- Додайте порошок какао і вершкове масло, ретельно розмішати, і варити ще кілька хвилин.
- Гарячу пасту розлити в невеликі стерильні баночки, закупорити кришками і дати повністю охолонути.
- На наступний день заготовки поставте в холодильник.
Таку пасту можна додавати в сир або кашу, а можна просто намазати на м’який білий хлібець, і подати на сніданок до чаю.
Нутелла без борошна з фундуком
Дуже простий рецепт сподобається всім любителя м шоколаду. Таку пасту можна намазати на тост і використовувати як швидкий і дуже калорійний перекус.
- горіхи — 200 гр ..
- шоколад — 300 гр ..
- цукрова пудра — 3-4 ст.л ..
- какао — 2 ст.л ..
- масло — 3 ст.л ..
- ванільний цукор.
Читайте також: Варення з абрикосів — 5 смачних рецептів
Приготування:
- Очищений фундук прогрійте на сухій сковорідці, і очистіть від коричневої шкірки.
- Подрібніть горіхи в дрібну крихту за допомогою блендера, або наріжте гострим ножем.
- Молочний шоколад поламайте руками на шматочки, складіть в сотейник і поставте на каструлю з киплячою водою.
- у мисці змішайте масло без запаху з пудрою, додайте какао і пакетик ванільного цукру.
- Вмішайте отриману суміш в шоколадну масу.
- Збивайте віночком, поки текстура не стане гладкою і однорідною.
- у гарячу нутеллу умішайте горіхову крихту і дайте пасті повністю охолонути.
- Якщо готуєте ласощі для дорослих, використовуйте гіркий шоколад, і додайте ложечку міцного і ароматного алкоголю.
- Остигнула пасту перекладіть в баночку і зберігайте в холодильнику.
Таку домашню нутеллу можна використовувати замість шоколадного крему для виготовлення тортів і тістечок.
Смачну шоколадно-горіхову пасту можна приготувати на основі вершків або сухий суміші для дитячого харчування, сметани або згущеного молока. Горіхи можна використовувати будь-які, а можна обійтися без них.
Експериментуйте зі складом і ви знайдете свій улюблений рецепт Нутеллою, в якому точно не міститься пальмова олія або шкідливі консерванти. Приємного апетиту!