Грушевий пиріг — улюблена їжа з дитинства. Подавайте його до чаю осінніми та зимовими вечірніми. Зустрічайте гостей і пригощайте улюблених сусідів.
На приготування пирогів з грушами йде менше 1 години. Переваги перед магазинної випічкою очевидні: натуральний склад і відсутність ароматизаторів.
Зміст статті
- Простий рецепт грушевого пирога
- Грушевий пиріг в мультиварці
- грушевий пиріг на пісочному тісті
- грушевий пиріг на листковому тісті
- Перевернутий карамельно-грушевий пиріг
простий рецепт грушевого пирога
Цей простий рецепт виручить вас, якщо до вас вирішили заглянути гості. Інгредієнти прості — вони є в холодильнику у кожної господині.
- 2 склянки борошна.
- 180 гр. вершкового масла.
- 60 мл. холодної води.
- 1 ч.л. солі.
Для начинки:
- 5 склянок нарізаних груш.
- 1 ложка лимонного соку .
- ⅓ склянки борошна.
- ½ склянки і 1 ложка цукру.
- 2 ложки вершкового масла.
- 1 ч.л. кориці.
Приготування:
- Візьміть велику ємність і перемішайте борошно і сіль. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Поступово додавайте холодну воду, щоб тісто стало еластичним.
- Сформуйте коло і приберіть в холодильник на 1 годину.
- Увімкніть духовку на 220 ° С.
- Перемішайте в мисці подрібнені груші і лимонний сік.
- В окремій ємності змішайте борошно, половину склянки цукру і корицю. Додайте всі в грушам і перемішайте.
- Візьміть форму для випічки і присипте борошном. Розділіть тісто на 2 частини.
- Візьміть 1 частина тесту і розкачати у формі для випічки — основа для пирога готова.
- Викладіть начинку і додайте трохи розтопленого вершкового масла.
- Розкачайте 2 частина тесту і накрийте пиріг. Не забудьте сформувати бортики.
- У верхній частині пирога зробіть прорізи і посипте їх цукром, що залишився.
- Приберіть в духовку на 50 хвилин. Останні 20 хвилин приготування вам може знадобитися фольга. Якщо пиріг почне пригорати — накрийте його фольгою.
Грушевий пиріг в мультиварці
Такий пиріг можна подавати до столу просто до чаю або полити його згущеним молоком, карамеллю або джемом.
- 2 яйця.
- 2 груші.
- 80 гр. масла вершкового.
- 1,5 склянки борошна.
- 150 гр. цукру.
- 1 ч.л. розпушувача.
- 1 ложка олії (рослинного або кокосового).
- щіпка солі.
Читайте також: Пиріг з хурмою — 4 легких рецепта
Приготування:
- Вимийте яйця і відокремте білки від жовтків. Білки змішайте з сіллю і міксером збийте до стійких піків.
- В окремій ємності збийте жовтки і потихеньку додавайте до них цукор.
- Розтопіть вершкове масло і додайте в суміш з жовтками. Збийте міксером.
- Додайте до суміші білки. Перемішайте масу дерев’яною лопаткою з дня вгору, щоб наша суміш не осідала.
- Змішайте розпушувач з борошном і всипте до маси. Перемішайте.
- Вимийте груші і наріжте на кубики. Додайте їх в тісто. Добре перемішайте.
- Приготуйте папір для випічки і виріжте з неї коло. Помістіть його на дно чаші мультиварки. Змастіть маслом і помістіть на нього грушу, нарізану у формі півмісяця.
- Вилийте тісто в чашу і розрівняйте.
- Виберіть функцію "Випічка". Час приготування — 1 година.
- Подавайте до чаю остиглим.
Грушевий пиріг на пісочному тісті
У цього пирога просто божевільний смак. На одному шматочку ви точно не зупинитеся.
- 180 гр. + 1 ложка пшеничного борошна.
- 1 яйце.
- 1 жовток і 1 білок.
- 40 + 40 гр. цукру.
- пакетик ваніліну.
- 1 ложечка розпушувача.
- щіпка лимонної цедри.
- 3 груші.
- 200 гр. сметани.
Приготування :
- Насамперед готуємо тісто. Змішайте вершкове масло з цукром, жовтком і лимонною цедрою. Після додайте сюди просіяне борошно. У вас повинно вийти м’яке тісто. Скачайте його в форму кола і приберіть на півгодини в холодильник.
- Збийте яйце і білок з цукром і ваніліном. Краще використовуйте міксер. Збивайте до отримання густої піни.
- Додайте в цю суміш сметану і збийте міксером на маленьких оборотах.
- Всипте ложку борошна і перемішайте до однорідної маси.
- Наріжте груші на шматочки в формі півмісяця.
- Збираємо пиріг. Розкачайте тісто. Якщо воно буде ламатися, то можете "притоптують" його пальчиками і з’єднувати прямо в формі. форму для випічки обов’язково змастіть маслом і присипте борошном!
- За тестом розподіліть нарізані груші.
- Покрийте пиріг сметаною заливкою і приберіть в духовку на 180 градусів. Приблизний час приготування — 40 хвилин (до рум’яності).
Читайте також: Вергуни на кефірі — 5 рецептів аналогів хмизу
Грушевий пиріг на листковому тісті
Це ідеальний рецепт для дівчат, у яких мало часу на приготування випічки. У магазині ви можете вибрати будь-який листкове тісто для цього рецепта — і дріжджове, і бездріжджове.
- упаковка листкового тесту — 500 гр.
- заморожене вершкове масло — 55 гр.
- груші — 5 середніх шт.
- яйце — 1 шт.
- кориця — щіпка.
- цукор — 3 ложки.
Приготування:
- Разморозьте листкове тісто і розкачайте його за розміром форми для випічки. Можете розкачати його відразу на папері для випічки — так буде простіше його переносити.
- Відразу в формі сформуйте бортики для тесту.
- Підготуйте груші — вимийте їх і очистіть від насіння. Наріжте на пластинки середньої товщини.
- Викладіть груші на тісто і потріть на них заморожене вершкове масло. Зверху посипте корицю і цукор або цукрозамінник.
- Збийте міксером яйце до стійких піків. Змастіть яйцем краса майбутнього пирога.
- Приберіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
- Для прикраси готовий пиріг присипте цукровою пудрою.
Перевернутий карамельно-грушевий пиріг
Це знаменитий французький рецепт, в якому основою для пирога є не тісто, а карамелізовані фрукти. У нашому випадку — груші.
- вершкове масло — 125 гр.
- мука — 1 стакан.
- цукор — 1 ч.л..
- сметана — ¼ склянки.
Для начинки:
- груші — 6 середніх шт.
- лимонний сік — 20 мл.
- цукор — 2 ложки + ⅔ склянки.
- вершкове масло — 4 ложки.
- мускатний горіх — щіпка.
- тертий імбир — 2 ч.л.
Приготування:
- Приготуйте ємність для тесту. Просійте в неї борошно, додайте цукор і сіль. Масло трохи розтопіть або наріжте на квадрати і додайте в борошняну суміш. Руками перетріть борошно і масло, щоб вийшли горошини.
- Додайте до майбутнього тесту сметану і перемішайте до однорідності. Як тільки тісто стало рівномірним, скачайте кулю, оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник.
- Приступаємо до приготування карамельних груш. Очистіть фрукти від шкірки і розрізати на дві половинки. Обов’язково видаліть кісточки. Одну половину груші приберіть в сторону — вона стане в нагоді для центру пирога.
- Решта груші розріжте на скибочки середньої товщини.
- У сковороді розтопіть масло, щоб воно покрило її дно. Додайте в неї цукор і вимкніть вогонь. У центр сковорідки помістіть відкладену в сторону грушу. Решта груші розкладіть навколо (повинен вийде квіточка).
- Поставте сковорідку на середній вогонь і залиште груші до тих пір, поки не стемніє цукор.
- Після того, як цукор потемнів, вимкніть вогонь і посипте груші імбиром і мускатним горіхом.
- Увімкніть духовку на 190 градусів. Розкачайте тісто і викладіть його поверх груш.
- Приберіть пиріг в духовку і зменшіть температуру до 170 градусів. Випікайте до рум’яності протягом 50 хвилин.
- Коли пиріг буде готовий, вийміть його з духовки і відразу приготуйте форму, куди ви перемістіть пиріг. За допомогою прихватки або рушників акуратно переверніть сковорідку на форму. Якщо трохи розтечеться карамель — нічого страшного.
Читайте також: Грушеве варення — 4 легких рецепта
Подавайте пиріг з морозивом або збитими вершками! Для тих, хто не хоче їсти висококалорійне блюдо, радимо замінити вершки і морозиво на сметану низької жирності.
Смачного!