Кулінарія

Грушевий пиріг — 5 дуже смачних рецептів

Грушевий пиріг — улюблена їжа з дитинства. Подавайте його до чаю осінніми та зимовими вечірніми. Зустрічайте гостей і пригощайте улюблених сусідів.

На приготування пирогів з грушами йде менше 1 години. Переваги перед магазинної випічкою очевидні: натуральний склад і відсутність ароматизаторів.

Зміст статті

  1. Простий рецепт грушевого пирога
  2. Грушевий пиріг в мультиварці
  3. грушевий пиріг на пісочному тісті
  4. грушевий пиріг на листковому тісті
  5. Перевернутий карамельно-грушевий пиріг

простий рецепт грушевого пирога

Цей простий рецепт виручить вас, якщо до вас вирішили заглянути гості. Інгредієнти прості — вони є в холодильнику у кожної господині.

Грушевий пиріг - 5 дуже смачних рецептів
Вам потрібно:

  • 2 склянки борошна.
  • 180 гр. вершкового масла.
  • 60 мл. холодної води.
  • 1 ч.л. солі.

Для начинки:

  • 5 склянок нарізаних груш.
  • 1 ложка лимонного соку .
  • ⅓ склянки борошна.
  • ½ склянки і 1 ложка цукру.
  • 2 ложки вершкового масла.
  • 1 ч.л. кориці.

Приготування:

  1. Візьміть велику ємність і перемішайте борошно і сіль. Додайте розтоплене вершкове масло і перемішайте. Поступово додавайте холодну воду, щоб тісто стало еластичним.
  2. Сформуйте коло і приберіть в холодильник на 1 годину.
  3. Увімкніть духовку на 220 ° С.
  4. Перемішайте в мисці подрібнені груші і лимонний сік.
  5. В окремій ємності змішайте борошно, половину склянки цукру і корицю. Додайте всі в грушам і перемішайте.
  6. Візьміть форму для випічки і присипте борошном. Розділіть тісто на 2 частини.
  7. Візьміть 1 частина тесту і розкачати у формі для випічки — основа для пирога готова.
  8. Викладіть начинку і додайте трохи розтопленого вершкового масла.
  9. Розкачайте 2 частина тесту і накрийте пиріг. Не забудьте сформувати бортики.
  10. У верхній частині пирога зробіть прорізи і посипте їх цукром, що залишився.
  11. Приберіть в духовку на 50 хвилин. Останні 20 хвилин приготування вам може знадобитися фольга. Якщо пиріг почне пригорати — накрийте його фольгою.

Грушевий пиріг в мультиварці

Такий пиріг можна подавати до столу просто до чаю або полити його згущеним молоком, карамеллю або джемом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Варення з інжиру - 6 простих рецептів

Грушевий пиріг - 5 дуже смачних рецептів
Вам потрібно:

  • 2 яйця.
  • 2 груші.
  • 80 гр. масла вершкового.
  • 1,5 склянки борошна.
  • 150 гр. цукру.
  • 1 ч.л. розпушувача.
  • 1 ложка олії (рослинного або кокосового).
  • щіпка солі.

Читайте також: Пиріг з хурмою — 4 легких рецепта

Приготування:

  1. Вимийте яйця і відокремте білки від жовтків. Білки змішайте з сіллю і міксером збийте до стійких піків.
  2. В окремій ємності збийте жовтки і потихеньку додавайте до них цукор.
  3. Розтопіть вершкове масло і додайте в суміш з жовтками. Збийте міксером.
  4. Додайте до суміші білки. Перемішайте масу дерев’яною лопаткою з дня вгору, щоб наша суміш не осідала.
  5. Змішайте розпушувач з борошном і всипте до маси. Перемішайте.
  6. Вимийте груші і наріжте на кубики. Додайте їх в тісто. Добре перемішайте.
  7. Приготуйте папір для випічки і виріжте з неї коло. Помістіть його на дно чаші мультиварки. Змастіть маслом і помістіть на нього грушу, нарізану у формі півмісяця.
  8. Вилийте тісто в чашу і розрівняйте.
  9. Виберіть функцію "Випічка". Час приготування — 1 година.
  10. Подавайте до чаю остиглим.

Грушевий пиріг на пісочному тісті

У цього пирога просто божевільний смак. На одному шматочку ви точно не зупинитеся.

Грушевий пиріг - 5 дуже смачних рецептів
Вам потрібно:

  • 180 гр. + 1 ложка пшеничного борошна.
  • 1 яйце.
  • 1 жовток і 1 білок.
  • 40 + 40 гр. цукру.
  • пакетик ваніліну.
  • 1 ложечка розпушувача.
  • щіпка лимонної цедри.
  • 3 груші.
  • 200 гр. сметани.

Приготування :

  1. Насамперед готуємо тісто. Змішайте вершкове масло з цукром, жовтком і лимонною цедрою. Після додайте сюди просіяне борошно. У вас повинно вийти м’яке тісто. Скачайте його в форму кола і приберіть на півгодини в холодильник.
  2. Збийте яйце і білок з цукром і ваніліном. Краще використовуйте міксер. Збивайте до отримання густої піни.
  3. Додайте в цю суміш сметану і збийте міксером на маленьких оборотах.
  4. Всипте ложку борошна і перемішайте до однорідної маси.
  5. Наріжте груші на шматочки в формі півмісяця.
  6. Збираємо пиріг. Розкачайте тісто. Якщо воно буде ламатися, то можете "притоптують" його пальчиками і з’єднувати прямо в формі. форму для випічки обов’язково змастіть маслом і присипте борошном!
  7. За тестом розподіліть нарізані груші.
  8. Покрийте пиріг сметаною заливкою і приберіть в духовку на 180 градусів. Приблизний час приготування — 40 хвилин (до рум’яності).
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Лимонний курд - 2 простих рецепта

Читайте також: Вергуни на кефірі — 5 рецептів аналогів хмизу

Грушевий пиріг на листковому тісті

Це ідеальний рецепт для дівчат, у яких мало часу на приготування випічки. У магазині ви можете вибрати будь-який листкове тісто для цього рецепта — і дріжджове, і бездріжджове.

Грушевий пиріг - 5 дуже смачних рецептів
Вам потрібно:

  • упаковка листкового тесту — 500 гр.
  • заморожене вершкове масло — 55 гр.
  • груші — 5 середніх шт.
  • яйце — 1 шт.
  • кориця — щіпка.
  • цукор — 3 ложки.

Приготування:

  1. Разморозьте листкове тісто і розкачайте його за розміром форми для випічки. Можете розкачати його відразу на папері для випічки — так буде простіше його переносити.
  2. Відразу в формі сформуйте бортики для тесту.
  3. Підготуйте груші — вимийте їх і очистіть від насіння. Наріжте на пластинки середньої товщини.
  4. Викладіть груші на тісто і потріть на них заморожене вершкове масло. Зверху посипте корицю і цукор або цукрозамінник.
  5. Збийте міксером яйце до стійких піків. Змастіть яйцем краса майбутнього пирога.
  6. Приберіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на півгодини.
  7. Для прикраси готовий пиріг присипте цукровою пудрою.

Перевернутий карамельно-грушевий пиріг

Це знаменитий французький рецепт, в якому основою для пирога є не тісто, а карамелізовані фрукти. У нашому випадку — груші.

Грушевий пиріг - 5 дуже смачних рецептів
Для тіста:

  • вершкове масло — 125 гр.
  • мука — 1 стакан.
  • цукор — 1 ч.л..
  • сметана — ¼ склянки.

Для начинки:

  • груші — 6 середніх шт.
  • лимонний сік — 20 мл.
  • цукор — 2 ложки + ⅔ склянки.
  • вершкове масло — 4 ложки.
  • мускатний горіх — щіпка.
  • тертий імбир — 2 ч.л.

Приготування:

  1. Приготуйте ємність для тесту. Просійте в неї борошно, додайте цукор і сіль. Масло трохи розтопіть або наріжте на квадрати і додайте в борошняну суміш. Руками перетріть борошно і масло, щоб вийшли горошини.
  2. Додайте до майбутнього тесту сметану і перемішайте до однорідності. Як тільки тісто стало рівномірним, скачайте кулю, оберніть харчовою плівкою і приберіть в холодильник.
  3. Приступаємо до приготування карамельних груш. Очистіть фрукти від шкірки і розрізати на дві половинки. Обов’язково видаліть кісточки. Одну половину груші приберіть в сторону — вона стане в нагоді для центру пирога.
  4. Решта груші розріжте на скибочки середньої товщини.
  5. У сковороді розтопіть масло, щоб воно покрило її дно. Додайте в неї цукор і вимкніть вогонь. У центр сковорідки помістіть відкладену в сторону грушу. Решта груші розкладіть навколо (повинен вийде квіточка).
  6. Поставте сковорідку на середній вогонь і залиште груші до тих пір, поки не стемніє цукор.
  7. Після того, як цукор потемнів, вимкніть вогонь і посипте груші імбиром і мускатним горіхом.
  8. Увімкніть духовку на 190 градусів. Розкачайте тісто і викладіть його поверх груш.
  9. Приберіть пиріг в духовку і зменшіть температуру до 170 градусів. Випікайте до рум’яності протягом 50 хвилин.
  10. Коли пиріг буде готовий, вийміть його з духовки і відразу приготуйте форму, куди ви перемістіть пиріг. За допомогою прихватки або рушників акуратно переверніть сковорідку на форму. Якщо трохи розтечеться карамель — нічого страшного.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Кефір з корицею для схуднення - користь і 7 рецептів

Читайте також: Грушеве варення — 4 легких рецепта

Подавайте пиріг з морозивом або збитими вершками! Для тих, хто не хоче їсти висококалорійне блюдо, радимо замінити вершки і морозиво на сметану низької жирності.

Смачного!

Схожі статті

Варення з інжиру — 6 простих рецептів

elena elena

Омлет з молоком на сковороді — 5 рецептів пишного сніданку

Marina

Сало в цибулинні — 5 простих і смачних рецептів

Maria

Нутелла в домашніх умовах — 4 простих рецепта

Sasha

Компот з лимона — 4 рецепта

elena elena

Лимонний курд — 2 простих рецепта

elena elena

Гречка з тушонкою — 5 смачних рецептів

Lamaxima

Радянський шашлик — 3 рецепта з оцтом і цибулею

Tanya

Мариновані патисони — 4 найпростіших рецепта

elena elena

Залишити коментар