Для приготування можете вибирати будь-який сорт гарбуза. Головне, щоб ви змогли з неї зробити імпровізовану каструлю.
Перед тим, як почати приготування, гарбуз потрібно підготувати:
- Помийте гарбуз і висушіть її.
- Акуратно виріжте хвостик, роблячи "кришечку".
- Зробіть з гарбуза горщик. Витягніть насіння і м’якоть, зробивши круглий отвір.
- Обережно зріжте всередині тверду м’якоть. Ширина стінок повинна залишитися не менше 3-х см.
- М’якоть не викидайте — можете змішати її з начинкою для гарбуза.
Зміст статті
- Гарбуз, фарширована куркою
- Гарбуз, фарширована м’ясом і овочами
- Гарбуз, фарширована картоплею і м’ясом
- Гарбуз, фарширована рисом, м’ясом і грибами
Гарбуз, фарширована куркою
Це ідеальний рецепт на кожен день. Таку гарбуз можна їсти на обід або вечерю, не боячись поправитися.
- 1 маленька гарбуз.
- 500 гр. курячої грудки.
- 1 морква.
- 1 цибулина.
- 4 ложки соняшникової олії.
- базилік, сіль, перець — за смаком .
Приготування:
- Підготуйте гарбуз (інструкція на початку статті).
- Курку наріжте на середні шматочки і обсмажте на сковороді або на грилі.
- Обсмажте з куркою дрібно нарізану цибулю і моркву. Перемішайте. Обсмажуйте ще 5 хвилин.
- Додайте сіль, перець і базилік. Рівномірно перемішайте.
- Додайте начинку в гарбуз. Поставте гарбуз на деко і приберіть в духовку на 180 градусів. Час приготування — 1,5 години.
Гарбуз, фарширована м’ясом і овочами
Цей рецепт стане в нагоді вам до будь-якого осіннього свята. Гарбуз готується дуже просто і виходить соковитою. Начинку можна змінювати на свій розсуд.
- гарбуз — 3 кг.
- будь м’ясо — 500 гр.
- червоне вино — 1 склянка.
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- рослинне масло — 4 ложки.
- болгарський перець — 2 шт.
- сіль, перець — за смаком.
- гвоздика — 6 горошин.
- мускатний горіх — 1-2 ч.л.
- петрушка і базилік — по 1 пучку.
Читайте також: Косуля в духовці — 9 м’яких рецептів
Приготування:
- М’ясо наріжте на маленькі шматочки і замочіть у вині. Залиште мінімум на 1 годину.
- Гарбуз підготуйте, як на початку статті. Вимийте зелень і просушіть її.
- М’ясо обсмажте на сильному вогні до рум’яної скоринки з кожного боку.
- Овочі наріжте на кубики однакового розміру і обсмажте на іншій сковороді.
- Шарами викладайте на гарбуз начинку — спочатку половину всього м’яса, потім половину овочів, і так далі.
- Верхнім шаром викладіть зелень і накрийте "кришкою" з гарбуза. Приберіть в духовку на 2 години (200С).
Приємного апетиту!
Гарбуз, фарширована картоплею і м’ясом
Чоловіки рідко люблять гарбуз . Але це саме той випадок, коли чоловіча половина населення просить добавки!
- 2 гарбуза по 700 гр.
- м’ясо — 500 гр.
- болгарський перець — 1 шт.
- цибуля — 2 шт.
- картопля — 3 шт.
- помідори — 3 шт.
- морква — 3 шт.
- рослинне масло — 4 ложки.
- спеції — за смаком.
- перець і сіль — за смаком.
Приготування:
- М’ясо наріжте на маленькі однакові шматочки. Лук поріжте тонкими півкільцями.
- Налийте в сковорідку або казан вершкове масло, підігрійте. Всипте в нього м’ясо і обсмажте, помішуючи, до золотистої скоринки. Додайте цибулю.
- Готуйте до тих пір, поки цибуля теж не стане золотистим.
- Морква, болгарський перець, помідори без шкірки і картоплю наріжте на кубики однакового розміру.
- Обжаренное м’ясо і цибулю залийте окропом так, щоб вода ледь їх прикрила. Гасіть 40 хвилин.
- До м’яса додайте помідори і тушкуйте 3 хвилини. Помідори повинні розм’якнути. Додайте моркву і через 3 хвилини болгарський перець.
- Додайте картоплю. Тушкуйте суміш до того моменту, поки картопля не стане м’яким. Після додайте спеції, перець і сіль.
- Гарбуз підготуйте так, як сказано на початку статті. Заповніть гарбуз приготовленою сумішшю і накрийте "кришкою".
- Підготуйте два шматки фольги і складіть їх хрест-навхрест. Пензликом змастіть їх маслом і оберніть гарбуз, щоб не було просвіту.
- Увімкніть духовку на 190С. На змащене маслом деко поставте гарбуз. Середній час приготування — 2 години.
- Готовність перевіряйте зубочисткою.
Читайте також: Кабачки в клярі — 8 простих і смачних рецептів
Смачного!
Гарбуз, фарширована рисом, м’ясом і грибами
Це справжній осінній рецепт! Для приготування можете використовувати свіжі, сушені або заморожені гриби.
- гарбуз — 1 шт.
- гриби — 250 гр.
- будь-яке м’ясо — 300 гр.
- рис — 1 стакан.
- цибуля — 1 шт.
- сир — 100 гр.
- вершки — 1 стакан.
- вершкове масло — 50 гр.
- рослинне масло — 50 гр.
- зелень, перець, сіль — за смаком.
Приготування:
- Гарбуз підготуйте, як на початку статті.
- М’ясо наріжте на маленькі шматочки і обсмажте на сковороді до напівготовності. Можете додати трохи солі.
- Відваріть рис до напівготовності в мультиварці або в каструлі. Злийте зайву воду і обсушіть рис.
- Наріжте гриби на дрібні шматочки і обсмажте разом з цибулею на вершковому маслі до золотистого кольору. Додайте перець і сіль.
- Натріть сир. У ємності з’єднайте м’ясо, гриби, рис, сир і вершки. Помістіть начинку в гарбуз.
- Увімкніть духовку на 190С. Накрийте гарбуз "кришкою" і помістіть її в духовку на 1-1,5 години.
Приємного апетиту!
Будь-який з наведених рецептів підійде навіть для дитячого меню. Готуйте зі свіжих овочів і збагачуйте організм корисними речовинами!