Чому ви так і не змогли схуднути Здається, що виконуєте все правила схуднення, якими
Чому ви так і не змогли схуднути
Здається, що виконуєте все правила схуднення, якими наповнені соцмережі і журнали, але вага так і стоїть на місці? Тоді пора переглянути свій спосіб життя і розвіяти деякі міфи, щоб встати на шлях чудової фігури.
Вуглеводи і білки
Їх потрібно їсти окремо — цю істину знаємо ми всі, адже про неї стільки раз писали на всіляких ресурсах в інтернеті. Забудьте про це назавжди, якщо не хочете отримати проблеми з травленням через збій в роботі ферментативної системи, ну а на талії це взагалі ніяк не відіб’ється. Чому? Тому що білки і вуглеводи відмінно перетравлюються одночасно, адже для цього задіюються різні ферменти. До того ж після шлунка йде дванадцятипала кишка (де і відбувається перетравлення), а тільки потім тонкий кишечник.
Використання ножа
Щоб насититися, нам потрібно 20 хвилин. Саме після цього часу мозок дасть сигнал про переїданні. Тому є потрібно повільно, а їжу різати ножем на невеликі шматочки. Так буде здаватися, що з’їли ви свою норму.
Здорова їжа
Порахуйте приблизну калорійність «легкого» овочевого салату з авокадо, заправленого оливковою олією. Майже обід на 500 калорій! Адже нам же твердять, що фруктів і овочів є можна стільки, скільки душа бажає. Щоб не потрапляти в такі незрозумілі ситуації, стежте за розміром порцій.
детокс-програми
Соки та смузі гарні й корисні до тих пір, поки не стануть основою раціону. Вони виводять з організму воду, а жир так і залишається на місці. Краще подібні напої замінити свіжими фруктами і овочами, які містять вітаміни і клітковину.
Корисна і шкідлива для шкіри їжа
Підрахунок калорії
Багато пані можуть похвалитися вмінням підрахувати калорії при одному тільки погляді на тарілку. Але ви забуваєте про те, що виробники пишуть на етикетках ту калорійність, яка виходить при спалюванні їжі в герметичній камері. Скільки енергії засвоїться вами — передбачити складно. Та й скільки ви витрачаєте калорій в день — точно підрахувати можна лише приблизно. Краще не займатися математикою при виборі страв, а звертати увагу на корисність їжі і вміст у ній вітамінів.