Краса

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні Японська кухня вважається однією з найбільш популярних у

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні

Японська кухня вважається однією з найбільш популярних у світі. Вона увібрала в себе багатовікові традиції не лише цього регіону, а й інших куточків планети.

Особливість японців полягає в тому, що вони вміють готувати страви з душею і подають їжу на стіл настільки вишукано, що в іноземців це викликає подив.

Однак, мало хто знає щось про історію японської кухні, адже кількість представлених у нас страв обмежена сушею, рисом та декількома видами морепродуктів.

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні
Мистецтво приготування їжі в Японії настільки глибоке, що містить у собі безліч цікавих фактів, невідомих навіть гурману східної кухні.

Для цього регіону рис є найважливішим продуктом. Якщо проводити аналогію з вітчизняним ринком, то у нас таке важливе значення має лише хліб. Рис тут використовується повністю, включаючи висівки і лушпиння.

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні
Ще одна особливість японської кухні полягає в тому, що їй властивий природний смак. Місцеві кухарі намагаються використовувати лише аромати самих продуктів, не додаючи жодних спецій та приправ.

Ми звикли використовувати сіль, перець та інші підсилюючі смакові якості продукти, а ось японці віддають перевагу чистому аромату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
4 ідеальні літні салати

Страви тут відрізняються невеликими порціями. Не варто дивуватися, адже японці не можуть похвалитися великими габаритами, тому і їдять мало.

Місцеві намагаються враховувати калорійність та поєднання продуктів при приготуванні певної страви, завдяки чому вони не перевантажують свій організм і покращують травлення.

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні
Ще одним важливим продуктом є риба, яка зазвичай готується на пару або ж подається майже сирому вигляді. Щодо смаження, то місцеві кухарі рідко вдаються до цього способу приготування морепродуктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Живлення при інфаркті міокарда

При оформленні столу все виглядає настільки вишукано та стильно, що іноземець може легко переплутати, де саме знаходиться прикраса, а де страва, яку потрібно їсти.

Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні
І ще один цікавий факт. Найпопулярніша добавка, відома як васабі, не має нічого спільного з однойменною рослиною. Приправа виходить за допомогою змішування хрону та спецій і не може похвалитися корисними властивостями.

Сподобалася стаття? Зробіть репост, щоб поділитися з подругами!

Схожі статті

Зачіска кошик — види і техніка плетіння

elena elena

Намалюєш — не зітреш: найдивніші татуювання зірок

elena elena

Модні весільні сукні весна-літо 2021

elena elena

Манікюр гель лаком 2021: модні нігті

elena elena

Кокосове масло для волосся — рецепти для зміцнення

elena elena

Спортивна дієта для спалювання жиру

elena elena

5 поширених помилок в макіяжі

elena elena

Як впоратися з підвищеним потовиділенням

elena elena

6 помилок при нанесенні рум’ян

elena elena

Залишити коментар