Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні Японська кухня вважається однією з найбільш популярних у
Правильне харчування по-азіатськи: особливості японської кухні
Японська кухня вважається однією з найбільш популярних у світі. Вона увібрала в себе багатовікові традиції не лише цього регіону, а й інших куточків планети.
Особливість японців полягає в тому, що вони вміють готувати страви з душею і подають їжу на стіл настільки вишукано, що в іноземців це викликає подив.
Однак, мало хто знає щось про історію японської кухні, адже кількість представлених у нас страв обмежена сушею, рисом та декількома видами морепродуктів.
Для цього регіону рис є найважливішим продуктом. Якщо проводити аналогію з вітчизняним ринком, то у нас таке важливе значення має лише хліб. Рис тут використовується повністю, включаючи висівки і лушпиння.
Ми звикли використовувати сіль, перець та інші підсилюючі смакові якості продукти, а ось японці віддають перевагу чистому аромату.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
4 ідеальні літні салати
Страви тут відрізняються невеликими порціями. Не варто дивуватися, адже японці не можуть похвалитися великими габаритами, тому і їдять мало.
Місцеві намагаються враховувати калорійність та поєднання продуктів при приготуванні певної страви, завдяки чому вони не перевантажують свій організм і покращують травлення.
При оформленні столу все виглядає настільки вишукано та стильно, що іноземець може легко переплутати, де саме знаходиться прикраса, а де страва, яку потрібно їсти.
Сподобалася стаття? Зробіть репост, щоб поділитися з подругами!